Eindelijk een alternatief voor de like knop

Facebook geeft gehoor aan wens gebruikers

Facebook rolt woensdag voor alle gebruikers zijn nieuwe reactieknoppen uit. Met de nieuwe knoppen moet het mogelijk worden om op een bericht te reageren zonder het direct te liken.

In een blog schrijft het grootste sociale netwerk ter wereld dat alle anderhalf miljard gebruikers vanaf woensdag gebruik kunnen maken van de nieuwe functies. Het kan per platform verschillen wanneer de knop daadwerkelijk verschijnt.

De traditionele like-knop moet plaatsmaken voor een zestal smileys die het hele emotiespectrum bedienen. Zo kunnen gebruikers behalve like ook aangeven dat ze een bericht grappig, verdrietig, boosmakend of ongelooflijk vinden. Wie een hartje als reactie wil achterlaten kan dat voortaan ook doen.

Ongepast
Facebook-gebruikers pleitten al langer voor een alternatief op de like, die vaak als ongepast ervaren werd. Facebook bood daar lang weerstand tegen, maar liet eind 2014 weten er toch over na te denken.

Wie de iPhone- of Android-app gebruikt van Facebook, zal een update moeten installeren. De desktop versie is direct beschikbaar.

Bron: nu.nl