Details over Samsung Galaxy S7 (Edge) Nougat update bekend

'Details over Samsung Galaxy S7 en S7 Edge Nougat update'

In een aantal grote landen loopt er al geruime tijd een bètaprogramma voor gebruikers van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge toestellen. Samsung hoopt de Android 7.0 Nougat update in de toekomst officieel naar gebruikers van deze toestellen te brengen. Over deze Nougat update zijn nu wat meer details bekend.

We kennen al een aantal functies die de Android 7.0 Nougat update met zich mee gaat brengen voor de gebruikers van Galaxy S7 en S7 Edge toestellen. Er loopt namelijk al enige tijd een bètaprogramma waar gebruikers van deze toestellen alvast een voorproefje kunnen krijgen op de nieuwe Android 7.0 Nougat update. Dit bètaprogramma is echter alleen beschikbaar in een selectief aantal landen. Sammobile presenteerde een consumentengids voor de komende Android 7.0 Nougat update. Gebruikers van de Galaxy S7 en S7 Edge mogen niet minder dan 20 nieuwe functies en visuele aanpassingen verwachten.

7.0 update
De Nougat update voor de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge lijkt voornamelijk in te zetten op gebruiksvriendelijkheid. Sommige van deze nieuwe functies zoals app-snelkoppelingen en de multi-window modus zijn onderdeel van Android 7.0 Nougat. Andere functies zijn onderdeel van de nieuwe Samsung gebruikerservaring. Dit betekend meer dan alleen afwijkende iconen, instellingen of een andere kleur notificatiemenu. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om de schermresolutie te wijzigen op momenten dat je geen visuele hoogstandjes van je telefoon vereist. Op die manier kun je de processor en daarmee ook de batterij van telefoon eenvoudig ontlasten. Ook zijn functies overzichtelijker en toegankelijker gemaakt dan dit bij Android 6.0 Marshmallow het geval was. Wanneer de Nougat update officieel verschijnt, is vooralsnog niet bekend.

Nougat bèta
Een aantal weken geleden kondigde Samsung het Android 7.0 'Galaxy bètaprogramma' aan voor gebruikers van de Galaxy S7 en de S7 Edge. Dit programma was enkel toegankelijk voor gebruikers uit vier grote landen waar de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant actief deelneemt aan de smartphonemarkt. Uit een bericht van een Samsung medewerker blijkt dat gebruikers uit andere landen ook kans maken om deel te mogen nemen aan dit programma. Deze informatie is echter niet officieel door Samsung bevestigd of aangekondigd. We verwachten op korte termijn dan ook geen bètaprogramma in Nederland.

Door: GSMinfo.nl