Sony belooft ook Android 5.0 Lollipop voor de Xperia T3

Zo'n beetje alle Lollipop-updates die Sony had beloofd, zijn al uitgerold of aangekondigd. Maar ineens komt er nog een toestel bij dat naar de laatste versie van Android wordt gebracht: de Xperia T3. Die zal over enkele weken ook Android 5.0 Lollipop krijgen, zo meldt Sony in een tweet.

De tweet is afkomstig van Sony Frankrijk. Het bijzondere is dat de meeste midrangetoestellen van Sony van de afgelopen jaren buiten de boot vallen voor Android Lollipop, maar de Xperia T3 dus niet. Ook de midrangers Xperia C3 en de Xperia T2 Ultra is eerder al Android 5.0 beloofd, en de Xperia M2 en M2 Aqua. En natuurlijk de hele Xperia Z-serie.

Het kan echter nog anders blijken te zijn, want de twitteraars van Sony Mobile staan niet echt bekend om hun betrouwbaarheid. Het lijkt echter wel logisch, want met uitzondering van de processor komt de hardware van de T3 voor een groot deel overeen met die van de M2.

de-sony-xperia-t3.jpg

De Xperia T3 kwam in augustus vorig jaar in de Nederlandse winkels. Het dunne toestel had toen Android Kitkat 4.4.4, en dat is nog steeds zo. De telefoon heeft een 1,4Ghz quadcore Qualcomm Snapdragon 400-processor, 1GB ram en 8GB intern geheugen. Hij heeft een 720p-scherm van 5,3 inch en een 8-megapixelcamera aan de achterkant.

Ten tijde van de release kostte het toestel 329 euro. Dat is inmiddels onder de tweehonderd euro gezakt, waarmee het een interessante keuze is voor de onderkant van het middensegment.

bron: allaboutphones.nl