iOS 10, wat kunnen we ervan verwachten?

iOS 10, wat kunnen we ervan verwachten?

Apple zelf noemt het de belangrijkste update tot nu toe. Recentelijk heeft het bedrijf al de meeste wijzigingen bekend gemaakt. In totaal gaat het om ongeveer 75 verbeteringen die we mogen verwachten.

De exacte datum is nog niet bekend, maar de verwachting is dat de presentatie van het nieuwe besturingssysteem samen zal gaan vallen met de komst van de nieuwe iPhone. De update zal waarschijnlijk beschikbaar zijn vanaf de iPhone 5. Dat betekent dus dat alle toestellen die eerder zijn uitgebracht - zoals de iPhone 4 en 4s - hierdoor niet in aanmerking zullen komen voor de update.

Apple Maps
Apple Maps, bij ons in Nederland beter bekend onder de naam ‘Kaarten’, krijgt een totaal nieuwe interface. Zo is het veel makkelijker om in en uit te zoomen en zal er veel meer live informatie beschikbaar zijn. Hierdoor ben je tijdens een rit beter op de hoogte bent van de werkelijke verkeerssituatie en route-opties. Daarnaast is de verwachting dat er nog meer functies bij zullen komen. Apple geeft ook andere makers van applicaties de mogelijkheid om hun apps te integreren in Kaarten.

Callkit
Met Callkit zal het makkelijker worden om VoIP applicaties te integreren op de iPhone. Het uiteindelijk doel hiervan is dat het bellen over internet net zo gemakkelijk gaat worden als bellen op de traditionele manier. Natuurlijk Dienen alle applicaties voldoen aan de strenge veiligheidseisen.

Het zal het ook mogelijk gaan worden om hierbij accessoires die via Buetooth aan de iPhone zijn gekoppeld te gebruiken. Zo kun je in de toekomst dus ook op deze manier gaan bellen in de auto of via draadloze een headset. Benieuwd of VoIP ook iets voor jouw bedrijf is? Lees er meer over in deze blogpost!

Toegangsscherm & notificaties
Na de update hoef je niet meer je iPhone te ontgrendelen of op een van de knoppen te drukken om het scherm te verlichten. Wanneer je de iPhone uit je zak haalt of van tafel pakt zal het scherm automatisch oplichten door de beweging die je dan met je pols maakt. Iedereen met een iPhone 6s of 6s Plus kan via 3D Touch gebruikmaken van deze nieuwe mogelijkheden op het toegangsscherm. Heel handig is dat je direct op een bericht kunt reageren op het toegangsscherm, zonder dus dat je eerst het toestel moet ontgrendelen of naar de App hoeft te gaan.

Foto’s
In iOS 10 zal het mogelijk zijn om makkelijker te zoeken naar die ene foto die je een tijdje geleden hebt gemaakt. Zoeken tussen de honderden foto’s op je toestel, het is voor veel mensen een herkenbaar probleem. Na de update is het gelukkig mogelijk om sneller en gerichter te zoeken, dit dankzij de komst van gezichtsherkenning. Daarnaast kan er eenvoudig gefilterd worden op objecten, waardoor je bijvoorbeeld heel gericht naar alle foto’s van je huisdier of vakantiefoto’s kunt zoeken. Natuurlijk is het ook mogelijk om de foto’s op je tv via Apple tv te bekijken.

Meer weten?
Wanneer je straks je iPhone gaat updaten naar iOS 10, dan kun je natuurlijk altijd bij ons terecht met je vragen. Wij adviseren je ook altijd een update te maken van je iPhone via iTunes of iCloud.