PHC TV: Zenbo, jouw persoonlijke assistent

Eerder liet PHC je al kennismaken met een zelfvliegende drone en het schattige robothondje Aibo.  Maar de ontwikkelingen die een voorbode zijn van wat de toekomst ons allemaal kan gaan brengen, staan zeker niet stil. En aangezien innovatie PHC in het bloed zit, willen wij je vandaag voorstellen aan Zenbo.

Wie is Zenbo?

Met de drone die we eerder introduceerden, maak je hele toffe filmpjes en het is dus een hele gave (maar ook prijzige) gadget. Zakelijk gezien is de drone vooral geschikt voor mensen die veel alleen op pad gaan. Ook maakte je kennis met Aibo, de kantoorhond met zijn schattige puppy-ogen, die de mogelijkheden van Artificial Intelligence en een uniek zelflerend vermogen laat zien. Daarnaast is het vooral een (nogal duur) maatje, die ook bij je is als je bijvoorbeeld eenzaam bent.

En vandaag laten we je kennismaken met Zenbo. Zenbo heeft een beetje van beiden, hij kan je namelijk volgen net als de drone, en heeft ook van die lieve ogen als Aibo. Maar Zenbo kan nog veel meer. En daarmee vervult deze robot, die qua prijs ook nog eens behoorlijk meevalt, behoorlijk wat handige functies die je (werk)leven een stuk makkelijker maken. Of zoals maker Asus het zelf treffend samenvat: Zenbo is your smart little companion.

‘Follow me’

Zenbo ziet er uit als een tablet op wieltjes, maar als we denken dat dat Zenbo is, doen we de robot ernstig tekort. Zenbo is gemaakt om je te volgen. Zeg ‘follow me’ en hij rijdt achter je aan, door huis of kantoor. En dat niet alleen, Zenbo kan praten. Zo leest hij je reminders voor, of een recept als je aan het koken bent. Natuurlijk kun je het ook rustig nalezen op het scherm dat doorgaat voor Zenbo’s hoofdje.

Via datzelfde scherm kun je net zo makkelijk videobellen of een online bestelling plaatsen, dus eigenlijk kun je je laptop, tablet en zelfs telefoon gewoon laten liggen: Zenbo kan het allemaal voor je doen. Jij kunt doorwerken, en zelfs al heb je je handen vol, je kunt anderen op Zenbo’s scherm laten zien wat je bedoelt. En een videoconferentie was nog nooit zo makkelijk én leuk als met Zenbo. De robot maakt gebruik van gezichtsherkenning, waardoor jij je boodschap voor klant of collega nog net even persoonlijker kunt maken.

De robot heeft ook een ingebouwde webcam én is in staat om ruimtes te scannen. En via je telefoon kun je meekijken met wat hij ziet. Dus dat sluitingsrondje door je bedrijf laat je voortaan door Zenbo doen, terwijl jij nog je laatste mailtje verstuurt. Mocht onverhoopt toch het alarm afgaan, stuur je robot erop af en hij controleert of het geen vals alarm is. En vergeet Zenbo niet mee naar huis te nemen want je kinderen voorlezen voor ze naar bed gaan: perfecte klus voor Zenbo. Inclusief animaties, een boek was nog nooit zo leuk voor de kleintjes!

Zenbo is voor iedereen geschikt, want hij kan je bijvoorbeeld ook herinneren aan het nemen van je medicijnen. Ook voor degenen die vaak alleen zijn, thuis of op het werk, is Zenbo het ideale maatje. Stel dat er iets gebeurt, bijvoorbeeld als je valt, dan is hulp dankzij Zenbo zo ingeschakeld.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Het is nu vooral nog een leuke gadget, maar als Zenbo meer functionaliteit krijgt, kan het je perfecte persoonlijke assistent worden. Eentje die er altijd is, ook als jij nog even ’s avonds of in het weekend besluit te werken. Daarnaast entertaint hij de kinderen voor je, en kan hij op opa passen als jij even weg moet.

Het handige is vooral dat Zenbo reageert op je stem, en dat je hem dus met spraak kunt bedienen. Dit zien we al meer voorkomen, onder andere in slimme homespeakers, en gaat waarschijnlijk de standaard worden in de toekomst. Het voordeel van Zenbo is dat hij je volgt, en dat je dus overal, waar je ook bent, opdrachten kunt geven. Met Zenbo kan iedereen multitasken!

Weet jij al wat jouw eerste opdracht voor Zenbo zou zijn? Kom dan snel kennismaken met deze slimme personal assistant. Om zeker te zijn dat Zenbo op kantoor is, bel of mail even van tevoren met 040-211 11 11, info@phc.nl of je vaste contactpersoon.