Zo check je de levensduur van je iPhone-batterij

Batterij check iPhone

Heb je de laatste tijd gemerkt dat de batterij van je iPhone minder lang mee gaat? Valt je toestel spontaan uit en moet je hem vaker opladen? Dan kan het zomaar zijn dat de batterij van je iPhone vervangen moet worden.

Checklist batterij
Je iPhone controleert je batterij voortdurend op de kwaliteit en laat jou weten als deze vervangen moet worden of onderhoud nodig heeft. Met deze stappen kun je de iPhone batterij controleren.

iPhone batterij check 

iPhone batterij controleren
iOS bevat allerlei diagnostische hulpmiddelen waarmee gecheckt wordt wat de status van je batterij is. Je kunt standaard via de software niet in percentages zien hoe goed je batterij is, maar je iPhone geeft wel een waarschuwing als het tijd is om deze te vervangen. Deze functie is aanwezig sinds iOS 10.2.1 en vind je op de volgende plek:

1. Open de Instellingen-app.
2. Ga naar het kopje Batterij.
3. Als je iPhone-batterij inderdaad aan vervanging toe is, dan wordt dit bovenaan weergegeven (zie afbeelding).

iPhone melding 

"Je iPhone-batterij heeft mogelijk onderhoud nodig"

De melding zoals hierboven, geeft aan dat het tijd is om je iPhone-batterij te laten nakijken.

Hulp krijgen

Alle oplaadbare batterijen kunnen maar een beperkt aantal keren worden opgeladen en moeten op den duur mogelijk worden nagekeken of zelfs worden vervangen. Servicedekking voor een defecte batterij valt onder de eenjarige garantie van Apple, AppleCare+ en de consumentenwetgeving. Als je batterij buiten de garantie valt, kan PHC de batterij voor je vervangen terwijl je wacht. De kosten zijn afhankelijk van het model iPhone.

* Sommige nagemaakte batterijen en batterijen van derden zijn mogelijk niet juist ontworpen, wat uiteindelijk kan resulteren in veiligheidsproblemen.

Vragen?
Heb je vragen, dan kun je altijd terecht bij de Service afdeling van PHC of neem contact op.

Door: PHC