Wist jij dit van je ICE contacten?

Het ICE initiatief is sinds 2005 gestart en sinds vandaag de dag bij steeds meer mobiele gebruikers een bekend begrip. Het initiatief is in Groot-Brittannië begonnen en langzaam naar steeds meer landen verspreid. (ICE is de afkorting van In Case of Emergency). 

Toegankelijk
Hulpdiensten ervaren nog steeds problemen bij het bereiken van ICE contacten. Alleen het toevoegen van een ICE contact is tegenwoordig niet meer voldoende. Het kan niet vaak genoeg gedeeld worden. Iedereen kent het toevoegen van een ICE contact wel. Ben je in nood, dan kunnen de hulpdiensten gemakkelijk familie of vrienden inlichten. Voeg familie of vrienden toe onder de naam ICE in je contactenlijst. PHC legt je uit welke stappen je kunt doorlopen, zodat je ICE contacten altijd toegankelijk zijn voor mensen die je in nood kunnen helpen.

Het spreekt voor zich dat je bij meerdere ICE contacten de nummers als ICE1, ICE2 enz kan opslaan. Deze afkorting is internationaal erkend en bekend. Heb je nog geen ICE contact(en) in je contactenlijst staan, begin er dan nu direct mee!

Let op!
Het komt bij hulpdiensten steeds vaker voor dat de ICE contacten niet benaderd kunnen worden door een telefoonbeveiliging en/of andere vergrendeling. Met zo’n vergrendeling weten hulpdiensten niet wie ze moeten bellen in geval van nood. Je kan voorkomen dat hulpdiensten hier tegenaan lopen, door de volgende handeling uit te voeren.

Hieronder staan een tweetal handige tips voor het instellen van je ICE contacten, voor zowel IOS als Android gebruikers.

Android*
Ga naar contacten. Ga vervolgens naar groepen. Ga naar: ICE contact bij nood. Klik op de Button om contact toe te voegen. Klik op contact noodgevallen en selecteer een contactpersoon. Sla je aanpassingen op. Je zult nu zien dat als je telefoon vergrendeld is, je rechts onderin op noodgeval kunt duwen, in dat menu kun je een noodnummer bellen zoals 112. Maar als je nogmaals links onderin klikt, zie je de ICE contact personen.

*Het kan zijn dat dit niet bij iedere Android-telefoon op deze manier werkt. In dat geval zijn er in de Play Store zijn diverse apps te vinden die (ongeveer) hetzelfde doen.

IPhone**
Ga als eerste naar de app ”gezondheid”, ga naar je Medische ID (rechts onderin). In dit scherm kun je een contact toevoegen voor noodgevallen en je kunt gelijk een relatie aan de persoon toevoegen. Bij een vergrendeld scherm zie je links onderin “Noodgeval”. Je klikt erop en dan krijg je, links onderin, “Medische ID” te zien. Klik hierop en dan worden de gegevens, welke je hebt ingevoerd, zichtbaar en zo kunnen de hulpdiensten de gegevens zien en weten zij wie ze moeten bellen!

**Dit geldt alleen voor iPhones vanaf iPhone 4S en voorzien van IOS8 en hoger. De app is niet te downloaden in de AppStore. Het maakt deel uit van het standaard pakket van iOS8

Door de ICE contacten op deze manier toe te voegen, kun je een heleboel leed voorkomen.

Door: PHC.nl