Winnaars Telecom Awards 2014 bekend

De winnaars van de eerste editie van de Telecom Awards zijn bekend. Grote winnaar is Microsoft en daarnaast hebben ook Samsung, Acer en Motorola een prijs gewonnen.

Medio november sloegen zes Nederlandse tech- en telecomsites de handen ineen voor de organisatie van de onafhankelijke Telecom Awards. Fabrikanten werden in de gelegenheid gesteld zelf toestellen te nomineren in drie prijscategorie├źn, zodat van selectie op basis van eventuele persoonlijke voorkeur bij de juryleden geen sprake kon zijn. In elke categorie zijn twee Telecom Awards uitgereikt; het beste product en de beste koop. De jury, bestaande uit experts van All About Phones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware.Info, Mobile Cowboys en PortableGear, heeft alle genomineerde toestellen onafhankelijk beoordeeld.

Daarbij is gekozen voor een combinatie van benchmark tests en het beoordelen van de meest belangrijke functies van de toestellen door de zes juryleden. Belangrijk daarbij waren onder andere de prestaties van de camera en de kwaliteit van het beeldscherm, het OS en de User Interface en de materiaalkeuze en esthetiek van de hardware. Voor het bepalen van de beste koop per categorie werden de actuele, gemiddelde verkoopprijzen genomen om tot een objectieve prijs-prestatie score te komen. Na het verzamelen en berekenen van alle beoordelingen, benchmarks en juryrapporten rolden de volgende zes winnaars uit de bus.

De winnaars van 2014:
Beste Product in de categorie Entry-Level: Motorola Moto G (2014)
Beste Koop in de categorie Entry-Level: Nokia Lumia 630

Beste Product in de categorie Mid-Range: Nokia Lumia 830
Beste Koop in de categorie Mid-Range: Acer Liquid Jade

Beste Product in de categorie High-End: Samsung Galaxy Note 4
Beste Koop in de categorie High-End: Nokia Lumia 930

bron: telecomawards.nl