Waterbestendige iPhone 7 is officieel aangekondigd

En dit is de waterbestendige nummer 7!

Apple heeft op het 7 september media-evenement in San Francisco een groot aantal nieuwe producten aangekondigd. Zo besprak Apple de water- en stofbestendige iPhone 7 die in nieuwe kleuren komt, de snellere Apple Watch 2 met GPS, nieuwe AirPods draadloze oordopjes en een aantal interessante, maar onverwachte aankondigingen voor gamers. In dit artikel zetten we de belangrijkste aankondigingen nog even voor je op een rij. Zo weet je zeker dat je niets hebt gemist.

Samenvatting in 2 minuten
Apple maakte zelf een filmpje met de toepasselijke titel ‘Don’t blink’ waarin alle aankondigingen van vanavond in iets minder dan 2 minuten de revue passeren. 

iPhone 7 en iPhone 7 Plus
Apple heeft de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel onthuld. Op het eerste oog misschien geen spectaculaire vernieuwingen; het design blijft nagenoeg hetzelfde. Maar toch biedt de nieuwe iPhone zeker wel een aantal welkome vernieuwingen. Hierbij valt vooral de fors vernieuwde camera op beide toestellen op, maar ook het ontbreken van de koptelefoonuitgang, al zijn er gelukkig alternatieven. De batterij gaat nu ook langer mee.

iPhone 7 officieel aangekondigd
Apple heeft de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel aangekondigd. In dit artikel lees je wat er nieuw is aan de toestellen, waarbij vooral de camera flink is verbeterd.

Apple bundelt Lightning-EarPods
Apple komt met EarPods met Lightning-aansluiting. Deze worden geleverd bij de nieuwe iPhone 7. Daarnaast bundelt Apple ook een speciale koptelefoonaansluiting adapter bij de iPhone 7, zodat je je oude koptelefoons kunt gebruiken.

Apple Watch Series 2
Geen Apple Watch 2, maar Apple Watch Series 2. Zo heet de tweede generatie Apple Watch die sneller is, GPS ingebouwd heeft en ook waterdicht is (je kan ermee zwemmen en tegelijkertijd je baantjes bijhouden). De speaker is de enige opening, maar daar heeft Apple iets slims voor bedacht. Daarnaast is er ook een nieuw model speciaal voor hardlopers, in samenwerking met Nike. De originele Apple Watch gaat Apple Watch Series 1 heten.

Apple onthult Apple Watch Series 2
Apple heeft de Apple Watch Series 2 onthuld. De nieuwe Apple Watch heeft een eigen GPS-chip, betere batterij en verbeterde processor. De Apple Watch 2 komt in meerdere modellen.

Draadloze AirPod-oordopjes
De iPhone 7 moet het zoals verwacht doen zonder de koptelefoonuitgang, maar Apple introduceerde vanavond meerdere alternatieven. Een daarvan is draadloos: AirPods. Apple gebruikt hiervoor een eigen draadloze chip, de W1.

Apple kondigt draadloze AirPods aan 
Apple heeft vanavond oordopjes aangekondigd, onder de naam AirPods. Deze draadloze oordopjes werken met een Bluetooth-verbinding. Daarnaast worden de nieuwe EarPods geleverd met een Lightning-aansluiting. 

Door: iculture.nl