Verkoopteller Lumia toestellen op 50 miljoen

Het marktaandeel van Windows Phone schommelt al tussen de 2 en 3.5%. Soms stijgt het licht en enkele kwartalen later daalt het weer. Volgens Microsoft zijn sinds de introductie van de eerste Nokia Lumia intussen zo'n 50 miljoen van deze toestellen geactiveerd (en verkocht dus).

Daar voegde de software gigant nog aan toe dat er 24 landen zijn waar Windows Phone toestellen beter verkopen dan Apple's iPhone. Leuk, maar er werd niet gezegd welke landen dat zijn. Erg groot zullen die, qua smartphone markt, in ieder geval niet zijn want het feit dat tussen november 2011 en november 2014, in drie jaar tijd dus, 50 miljoen Lumia's verkocht zijn, zegt wel al genoeg, toch? Natuurlijk, er zijn ook andere Windows Phone toestellen verkocht dan alleen die van Nokia, maar met een gemiddeld marktaandeel van 90% voor de Lumia's kunnen dat er niet meer geweest zijn dan zo'n 5 miljoen.

Ter vergelijk; Apple verkocht in het derde kwartaal van dit jaar alleen al ruim 39 miljoen iPhones en Samsung verkocht er in diezelfde periode, ondanks dalende verkoopcijfers, toch nog altijd zo'n 75 miljoen. Dat is dus 50% meer dan Nokia en Microsoft in drie jaar verkochten.

Microsoft liet in een presentatie op hetzelfde Duitse bloggers event ook zien dat de Windows Phone Store inmiddels 320.000 apps telt en ruim 560.000 ontwikkelaars dagelijks apps ontwikkelen voor het smartphone OS. Tot slot was in de presentatie ook te zien dat de Nokia Lumia 520 in zijn klasse de best verkopende smartphone is.

Bron: Mobilecowboys.nl