Google Now zoekopdrachten verwijderen

Zoekopdrachten kunnen uit Google Now verwijderd worden

Google Now wordt steeds vaker gebruikt. Nu blijkt dat de zoekopdrachten of stemcommando’s die je gebruikt voor Google Now standaard worden opgeslagen door Google. In deze tip lees je hoe je de zoekopdrachten kunt verwijderen.

Verwijder je Google Now geschiedenis
Ondertussen weten we allemaal dat de stemcommando van Google Now enorm handig is. Je kunt met je stem enkele functies van je smartphone bedienen, of op Google ergens naar zoeken. Handig als je een Google zoekopdracht doet of als bijvoorbeeld een WhatsApp-bericht wil sturen naar een vriend of familielid, maar geen zin hebt om je Android-toestel op te pakken.

Google slaat redelijk veel op. Dat wil zeggen, dat je zoekopdrachten standaard wordt opgeslagen. Ook je stemopdrachten worden opgeslagen. Dit doet Google onder andere voor verbetering van de zoekopdrachten, maar met name om de herkenning van talen te verbeteren. Ben je bang voor je privacy en wil je niet dat je stemcommando's worden opgeslagen, dan is er een mogelijkheid de zoek geschiedenis te wissen.

google now geschiedenis
Ga hiervoor naar de Spraak- en audioactiviteitpagina van Google en log hier in met je Google-account. Zodra je op de audioactiviteitenpagina terecht komt, zie je de volledige geschiedenis voorbij komen. Google geeft je de optie om stemcommando’s terug te luisteren en toont indien mogelijk een transcriptie.

Je kunt individuele spraakcommando’s verwijderen, maar er ook voor kiezen om ze allemaal in één keer weg te doen. Klik hiervoor in de blauwe menubalk bovenin op de drie puntjes en kies ‘Opties verwijderen’. Hierna kun je de spraak- en audioactiviteit van vandaag, gisteren, de afgelopen vier weken of alles verwijderen. Het verwijderen van de zoekopdrachten gebeurd niet standaard en zal daarom regelmatig handmatig verwijderd moeten worden.