T-Mobile introduceert eSIM

We schreven er twee jaar geleden al een blog over en de geruchten gingen al een hele poos rond. Maar vandaag is dan eindelijk de dag aangebroken in Nederland. T-Mobile introduceert als eerste provider in Nederland de eSIM.

Wat is eSIM?

eSIM staat voor ‘embedded sim’ en is de opvolger van de traditionele plastic simkaart.
Een eSIM werkt hetzelfde als je vertrouwde simkaart, maar dan volledig digitaal: het profiel van je mobiele aansluiting download je middels het scannen van een QR code. Je hoeft dus geen plastic simkaart meer in je toestel te stoppen. Om eSIM te kunnen gebruiken, moet je toestel een eSIM chip ingebouwd hebben. T-Mobile ondersteunt momenteel de volgende toestellen met een ingebouwde eSIM chip:
- iPhone XR, XS, XS max
- iPad Pro en iPad Air 10.5

Voordelen eSim

Met de eSIM techniek wordt de dual simfunctionaliteit op de hierboven genoemde iPhone’s ondersteund. Dit houdt in dat je op 1 toestel bereikbaar kunt zijn met 2 telefoonnummers. De dual simfunctionaliteit is bijvoorbeeld aantrekkelijk voor klanten die zowel een zakelijk als een privé nummer hebben, en deze op een toestel willen beheren.  De dual simfunctionaliteit is ook interessant voor klanten die veel in het buitenland zijn en daar een lokale sim willen gebruiken. In dit geval kun je bijvoorbeeld je T-Mobile eSIM op je toestel combineren met een lokale fysieke simkaart.

De toekomst van eSIM

In de toekomst zullen steeds meer apparaten een eSIM chip ingebouwd hebben. Daarmee zal het een stuk makkelijker worden om allerlei apparaten met het mobiele netwerk te verbinden. Denk hierbij aan je smartphone, maar ook aan je laptop, tablet, koptelefoons, smartwatch en zelfs je auto.  Steeds meer merken en toestellen zullen eSIM gaan ondersteunen. De verwachting is dat eSIM op de langere termijn de plastic simkaart volledig zal vervangen.

eSIM en Apple watch

In sommige landen, kan een Apple Watch Cellular met eSIM gebruikmaken van het mobiele netwerk zonder verbonden te zijn met een iPhone. Je kan dan zonder iPhone de deur uit en bijvoorbeeld bellen of gebeld worden met je Apple Watch. Op dit moment ondersteunt T-Mobile het gebruik van Apple Watch zonder verbinding met een iPhone nog niet. Zodra dit wel kan, laten wij dit weten.

Dual sim versus duo sim

Dual sim en duo sim zijn echt twee verschillende diensten. Met dual sim kan je bellen en gebeld worden met twee verschillende nummers op één telefoon. Duo sim betekent dat je twee simkaarten hebt voor één mobiele aansluiting. Zo kan je één nummer gebruiken in twee verschillende telefoons. eSIM ondersteunt alleen de dual simfunctionaliteit. Meer info over de dual sim lees je in dit blog.

Kan ik meerdere eSIMs op mijn toestel hebben?

Je kan meerdere eSIMprofielen op je toestel downloaden. Dit betekent dat je meerdere telefoonnummers op je toestel kan gebruiken. Dat is een van de voordelen van eSIM. Je kunt wel maar één eSIM tegelijk actief hebben. Wisselen tussen eSIMs doe je eenvoudig via de instellingen van je telefoon.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de eSim voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.