Sony komt met nieuwe smartwatch en armband met e-paper-scherm

Sony heeft de SmartWatch 3 en SmartBand Talk aangekondigd. De SmartWatch 3 is de nieuwste telg in de serie slimme horloges van de fabrikant en de eerste in de reeks met Android Wear. Met de SmartBand Talk brengt Sony een armband met e-paper-scherm uit.

De SmartWatch 3 is, zoals de naam doet vermoeden, de derde smartwatch die Sony uitbrengt. Het is de eerste keer dat de fabrikant kiest voor het door Google ontworpen Android Wear, wat opvallend is omdat Sony eerder nog zei geen gebruik te zullen maken van het mobiele OS.

Het apparaatje heeft een 1,6"-lcd met een resolutie van 320x320 pixels. Tevens moet het horloge bestand zijn tegen water. Het opslaggeheugen bedraagt 4GB en de SmartWatch 3 komt in de kleuren zwart en limoengroen op de markt. De prijs bedraagt 230 euro, maar Sony heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de nieuwe smartwatch verkrijgbaar is.

Verder heeft de Japanse fabrikant een nieuwe slimme armband aangekondigd. De SmartBand Talk is bedoeld om fitnessgegevens bij te houden, maar kan ook gebruikt worden voor het voeren van telefoongesprekken via de ingebouwde microfoon en speaker. Opvallend is dat er gebruik wordt gemaakt van een 1,4"-e-paper-scherm, dat minder stroom verbruikt dan een lcd en waardoor het scherm altijd aan staat. De armband heeft onder andere een accelerometer en een hoogtemeter ingebouwd. Verder is de armband net als de nieuwe smartwatch, waterdicht. De prijs bedraagt 160 euro en het apparaatje moet ergens later dit jaar uitkomen.

De SmartBand Talk kan worden gebruikt met Sony's Lifelog-applicatie. Daarmee zijn onder andere fitnessgegevens die gegenereerd worden met de armband op te slaan. Overigens is voor de app minimaal Android-versie 4.4 nodig.