Smartphones verpesten sfeer kerstdiner

Van alle Nederlanders ergert zich 74,5 procent zich aan het gebruik van mobieltjes van zijn/haar tafelgenoten tijdens het kerstdiner. Dat blijkt uit een onderzoek gehouden in opdracht van Remia. Het overmatig gebruik van smartphones aan tafel blijkt een groot probleem te zijn: 62,9 procent van de respondenten geeft aan behoefte te hebben aan een oplossing.

Ook ergeren we ons aan overmatig smakken (33,9 procent) en het onaangekondigd weglopen van tafel (17,6 procent). Opvallend: Bijna alle ondervraagden geven aan zelf wel hun telefoon weg te leggen voor ze aan tafel gaan. Vrouwen (90,2 procent) leggen tijdens de maaltijd vaker hun smartphone weg dan mannen (85,8 procent).

Ouderwets gezellig met elkaar dineren wordt dus steeds lastiger. “Het kerstdiner moet eigenlijk het gezelligste moment van het jaar zijn. Even tijd voor elkaar. We schrokken dus wel van de uitkomsten van ons kerstdiner onderzoek”, aldus Marcos Garcia (Marketing Manager Remia). Maar gelukkig zijn er leuke, eenvoudige oplossingen. Marcos Garcia: “Je kunt bijvoorbeeld een potje ‘Gourmetstack’ doen tijdens het kerstgourmetten. Alle mensen aan tafel leggen hun smartphones op elkaar en wie als eerst zijn of haar telefoon van de stapel pakt, die moet afwassen. En de afwas na een gourmetavondje is meestal niet mis…”.

bron: connexieb2b.nl