Samsung start uitrol beveiligingsupdate voor high-end toestellen

Samsung start uitrol beveiligingsupdate voor high-end toestellen

Samsung heeft de details over de nieuwste beveiligingsupdate online gezet. Met deze update is je Samsung-toestel weer beveiligd tegen de nieuwste gevaren. Snel downloaden dus.

Samsung beveiligingsupdate juli
De uitrol van de Samsung-beveiligingsupdate van juli is gestart. In deze nieuwe update worden de laatste kwetsbaarheden en beveiligingslekken voor de Samsung-vlaggenschepen zoals de Galaxy S7 gerepareerd. Het gaat in deze update zowel om zowel de maandelijkse beveiligingsupdate van Google als toevoegingen van Samsung zelf. Over de updates Google lees je meer in het Android Security Bulletin.

De specifieke updates van Samsung zelf gaan om een fout in de ‘Jack audio service’ voor alle toestellen die de Samsung Professional Audio-sdk gebruiken. Er was geen mechanisme aanwezig dat een controle uitvoerde voor toegang tot het gedeelde geheugen. Hierdoor konden kwaadaardige apps toegang krijgen en zaken aanpassen. Met deze aanpassingen kon er onder andere code worden uitgevoerd met alle gevolgen van dien. Met de beveiligingsupdate zullen de waardes die in het gedeeld geheugen opgeslagen staan, gecontroleerd worden en kan er dus geen misbruik meer worden gemaakt.

Samsung beveiligingsupdate juli
Veel kwetsbaarheden die door deze patch worden gerepareerd, worden niet door Samsung uitgelegd. Hier is reden voor, omdat Samsung ook fouten repareert die nog niet door anderen ontdekt zijn. Hiermee wil Samsung voorkomen dat kwaadwilligen de fouten misbruiken voordat de patch breed uitgerold is.

Google updates
De Nexus-toestellen staan traditiegetrouw bekend als de veiligste Android-smartphones, omdat Google elke maand beveiligingsupdates voor deze toestellen uitrolt, zonder tussenkomst van fabrikanten en providers. Toch doet Samsung tegenwoordig ook goed zijn best, om zijn vlaggenschepen zo up-to-date mogelijk te houden. De Google-updates worden vergeleken met andere fabrikanten redelijk snel meegenomen door Samsung.

Eerder deze maand stelde beveiligingsbedrijf Duo Labs dat het enkel Nexus- en Samsung-toestellen kan aanraden voor consumenten door deze veiligheid, mits de bedrijven deze updates blijven uitrollen.