Samsung presenteert Gear S3 Classic en Frontier

Twee nieuwe varianten smartwatches

Samsung heeft vanavond op de IFA in Berlijn de Gear S3 aangekondigd. Het bedrijf brengt dit jaar opnieuw twee varianten op de markt: de Gear S3 en Gear S3 Frontier. De Classic heeft een zilverkleurige behuizing gekregen met een leren polsbandje, terwijl de Frontier zich richt om de sportieve gebruiker met een donkergrijze behuizing en een siliconen band.

Samsung Gear S3
Beide smartwatches zijn dikker en groter dan hun voorgangers, maar in ruil daarvoor krijg je een langere accuduur en een 1,3-inch scherm met dezelfde resolutie van 360 x 360 pixels. Het gaat hierbij om een amoledscherm, waardoor de always-on-functie vrijwel geen stroom verbruikt, omdat er in tegenstelling tot lcd geen backlight nodig is om de pixels te verlichten. Daarnaast kan het always-on-display nu alle kleuren weergeven (de Gear S2 ging niet verder dan 8 kleuren).

De behuizing van de Samsung Gear S3 heeft een IP68-certificering gekregen en dat betekent dat beide versies water- en stofdicht zijn. Het scherm is afgewerkt met Gorilla Glass SR+, dat volgens Corning bijna net zo krasbestendig is als saffier, maar tegelijkertijd meer licht doorlaat zodat het scherm beter kan worden afgelezen in zonlicht.

Naast het uiterlijk van de Gear S3 Classic en Front is er nog een verschil, want de Frontier krijgt ook een variant met 3G/4G-connectiviteit, zodat je niet langer je smartphone verplicht hoeft te koppelen. Beide modellen beschikken standaard over Bluetooth 4.2, Wi-Fi, NFC en GPS. Er zijn geen nieuwe sensors toegevoegd aan de Gear S3, zo blijft het bij een accelerometer, gyroscoop, barometer, gps en een lichtsensor.

Snellere processor
De Samsung Gear S3 wordt aangedreven door de Exynos 7270-soc met 768MB aan werkgeheugen. Dit is een 14nm-chip met twee Cortex A53-cores die draaien op 1Ghz. Er is 4GB flashgeheugen beschikbaar voor opslag. Een andere welkome verbetering is de aanzienlijk grotere accu van het tweetal; de capaciteit is gegroeid van 250mAh naar maar liefst 380mAh. Dit zorgt ervoor dat de Gear S3 bij normaal gebruik drie tot vier dagen meegaat, een dag langer dan zijn voorganger.

Net als de eerdere smartwatches van Samsung draait ook de Gear S3 op Tizen. Het gaat hierbij versie 2.3.1 en het besturingssysteem werkt met alle smartphones die Android 4.4 KitKat of nieuwer draaien. Ondersteuning voor de iPhone komt er eveneens aan, maar het wachten is nog op de Gear Manager-app voor iOS. Wil je meer weten of smartwatches, bekijk dan ons blog over smartwatches.

Door: Techtastic.nl