Samsung komt volgend jaar toch met Galaxy Note 8

Gaat de Note familie dan toch uitbreiden?

Samsung gaat door het maken van toestellen in de Note-serie. Dat blijkt uit een nieuw upgradeprogramma, dat de fabrikant in Zuid-Korea heeft opgezet. Samsung geeft Note 7-kopers die hun toestel hebben ingeruild voor een S7 de optie om te upgraden naar een S8 of Note 8.

Samsung gaf kopers van de Note 7 in Zuid-Korea eerder de optie om hun toestel in te ruilen voor de Galaxy S7 of de S7 edge. Nu heeft de fabrikant volgens Reuters bekendgemaakt dat consumenten die dat gedaan hebben, hun toestel volgend jaar via een upgradeprogramma kunnen inruilen voor een Galaxy S8 of Note 8. Klanten moeten dan hun S7 inleveren en krijgen tegen bijbetaling het nieuwe model.

Updaten naar Note 8

Klanten moeten 'de helft van wat een S7 kost' betalen voor de upgrade naar een S8 of Note 8, schrijft het persbureau. Wanneer de toestellen op de markt komen, heeft Samsung nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk komt de Galaxy S8 rond maart en zal de nieuwe Note in het najaar verschijnen. Of Samsung kopers van de Galaxy Note 7 ook in andere landen dezelfde optie zal geven, is niet bekend. In de Benelux zal een dergelijk inruilprogramma er in ieder geval niet komen, de Note 7 is hier niet officieel te koop geweest.

Naar aanleiding van het fiasco rondom de Galaxy Note 7 gingen er geruchten dat Samsung in zijn geheel zou stoppen met het maken van toestellen in de Note-serie. Samsung stopte met de productie en verkoop van de Note 7, nadat bleek dat omgeruilde telefoons vlam vatten. De fabrikant had de toestellen omgeruild, omdat honderden exemplaren van de eerste versie ook last hadden van vlamvattende accu's.

Door: Androidplanet.nl