Samsung bezig met zuinigere TouchWiz

Samsung brengt een nieuwe versie van TouchWiz
Samsung heeft een versie van TouchWiz in ontwikkeling die gebruikmaakt van een nieuw framework. Daardoor zou de skin van Samsung veel efficiënter werken en minder energie gebruiken. Dat zou grote invloed hebben op de batterijduur.

Revolutie! Of nou ja, evolutie dan. Samsung is druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe versie van TouchWiz, die is gebaseerd op de Vulkan-API. Die nieuwe software moet ervoor zorgen dat TouchWiz efficiënter loopt, en dat hebben Samsung-ontwikkelaars nu aangetoond. De nieuwe TouchWiz is een stuk energiezuiniger, wat natuurlijk positieve gevolgen heeft voor de batterijduur.

Nieuwe zuinige TouchWiz
Overigens willen we daarbij vermelden dat het uiterlijk van TouchWiz niet noodzakelijk is aangepast. Het gaat hier slechts om optimalisaties aan de achterkant, en dus geen wijzigingen aan de voorkant. De Vulkan-API was oorspronkelijk bedoeld om games op smartphones beter te laten lopen. Met deze API zouden games beter gebruik kunnen maken van de kracht van smartphone-processoren.

Bijkomend voordeel blijkt nu dat wanneer andere weergave-taken zoals het laten zien van het homescreen, het openen van het app-menu en het scrollen door pagina's door de Vulkan-API wordt gedaan, dat ook een flinke verbetering betekent. Niet alleen voor de snelheid, want daar was al erg weinig mis mee op moderne smartphones, maar dan dus vooral op het gebied van stroomverbruik.

Zo berekenen de Samsung-ontwikkelaars dat het uitrollen van de Vulkan-API zomaar 40 minuten extra batterijduur oplevert. Het is dan ook te verwachten dat de toekomstige modellen van Samsung, mits ze uiteraard de nieuwe software gebruiken, een betere batterijduur zullen gaan hebben. Dat is iets waar we alleen maar enthousiast over kunnen zijn.

Door: Androidcentral.nl