Samsung Galaxy S20: geen Edge meer, wel vloeiender scherm

Samsung introduceert op 11 februari 2020 in San Francisco de opvolger van de Galaxy S10-lijn: de Samsung Galaxy S20. Hiermee slaat het Zuid-Koreaanse bedrijf 9 mogelijke namen over: de S11 tot en met S19 zijn hiermee direct van de baan. Wat de reden hiervoor is, laat zich vooralsnog raden. Het kan iets te maken hebben met het jaartal 2020, wellicht in combinatie met het wow-effect dat steeds moeilijker te behalen is. Wat kunnen we verwachten van de nieuwe Galaxy S20-toestellen die Samsung gaat uitbrengen?

S20, S20+ en S20 Ultra

Het instapmodel, de S10e, krijgt geen opvolger. In plaats daarvan plaatst Samsung een nieuw topmodel bovenaan de range. Er komt dus een S20, een S20+ en de nieuw toegevoegde S20 Ultra. Allen beschikken ze standaard over 128GB opslag, waarbij de Ultra ook verkrijgbaar is met 512GB. Zoals we van Samsung gewend zijn, is het geheugen van de toestellen uit te breiden door een Micro SD kaart.

Samsung Galaxy S20

Vloeiende schermbewegingen

De S20 heeft een 6,2 inch scherm en een batterijcapaciteit van 4000mAh, de S20+ is een slag groter met een 6,7 inch scherm en een batterij van 4500mAh. De Ultra doet daar nog een schepje bovenop: deze heeft een 6,9 inch scherm en een batterij met 5000mAh capaciteit, genoeg om het een hele (werk)dag vol te houden. De Wireless PowerShare mogelijkheid die bij de S10 werd geïntroduceerd en waarmee je met je toestel andere devices, zoals je Galaxy Buds of Watch, op kunt laden, is een blijvertje en treffen we ook aan in de nieuwe toestellen.

Het is bijzonder te noemen dat Samsung met de S20-lijn afscheid heeft genomen van de kenmerkende gebogen Edge-schermen. De schermen zijn platter én groter dan die van de voorgangers. Zo is de Ultra nog net iets groter dan de toch al forse Note 10+.

Nieuw is de ververssnelheid van de schermen van 120 Herz. Dit is een verdubbeling van de standaard tot nu toe en zorgt voor een vloeiende ervaring bij scrollen, swipen en gamen, dit alles is mogelijk in HDR10+ resolutie.

Camera

Samsung staat bekend om de innovaties die ze steeds doorvoeren op het gebied van fotografie en video. De S20 en S20+ zijn uitgerust met 3 camera’s achterop: een 12 megapixel ultrawide camera, een 12 megapixel wide-angle camera en een 64 megapixel telefoto camera. De S20+ en Ultra voegen daar nog een vierde camera aan toe: een DepthVision camera. De S20 en S20+ hebben daarbij een optische zoom van 3x en een digitale zoom van 30x.

De wide angle camera op de S20 Ultra heeft een verbijsterende 108 megapixels, de telefoto lens 48 megapixels. Daarbij heeft de Ultra maar liefst 10x optische zoom en 100x digitale zoom. Door digitale technieken zorgt Samsung ervoor dat, ondanks dat de foto’s op zo’n afstand korrelig worden, toch redelijk van kwaliteit blijven.

Alle toestellen kunnen video in 8K opnemen en bieden de inmiddels bekende slow motion, super slow-mo en hyperlapse opties. De Ultra heeft een selfiecamera aan de voorkant met 40 megapixels, de S20 en S20+ zijn voorzien van een 10 megapixel selfiecamera.

4G of 5G mogelijkheden
Samsung zet al langer in op de nieuwe 5G technologie en zal dan ook de S20-lijn met 5G mogelijkheden uitbrengen. Zowel de S20+ als Ultra zijn standaard voorzien van 4G en 5G mogelijkheid, voor de S20 is 5G een extra optie. De toestellen zijn allen in de kleur Cosmic Grey te krijgen. De S20 is daarnaast in Cool Blue en Cloud Pink te bestellen, de S20+ in Cosmic Black en Cloud Blue en de Ultra heeft als tweede kleur Cosmic Black.

Enterprise Edition

Enterprise Edition combineert bedrijfsefficiency met kostenbesparingen en helpt je om in een handomdraai een zakelijk mobiel ecosysteem op te zetten. Enterprise Edition is uitgerust met Knox Configure, waarmee op afstand de instellingen van Samsung-apparaten in bulk kunnen worden geconfigureerd, en met Knox E-FOTA on MDM.
*Enterprise Editions zijn alleen beschikbaar voor de Galaxy S20 en S20+.

Samsung Galaxy Z Flip en Buds+

Naast de nieuwe lijn Galaxy S20-toestellen introduceerde Samsung ook de Samsung Galaxy Z Flip, een nieuw toestel met opvouwbaar scherm. Dit is een ander toestel dan de Fold, welke over de lengte gevouwen kan worden. De Z Flip heeft een scherm dat over de breedte gevouwen kan worden. Opengeklapt werk je met een 6,7 inch scherm, dichtgeklapt heb je een miniscuul scherm van 1,1 inch aan de buitenkant. Dit is net voldoende om notificaties op weer te geven.

Samsung Galaxy Z Flip

Ook de Buds oordopjes hebben een nieuwe versie gekregen: de Buds+. Ze hebben een betere geluidskwaliteit dan de voorganger maar missen (nog steeds) ruisonderdrukking (noise canceling). Dankzij de uitbreiding naar 3 microfoons klinken telefoongesprekken nu wel beter. De accuduur is 11 uur, uit te breiden met nog eens 11 uur via het oplaaddoosje.

De Samsung Galaxy Z Flip is al leverbaar vanaf 21 februari. De Samung Galaxy S20 toestellen zijn vanaf 13 maart leverbaar, uiteraard kun je bij PHC vanaf nu je pre-order plaatsen.

Contact