Samsung brengt slechts één vlaggenschip uit in 2017

2017 brengt Samsung één vlaggenschip uit.

De Samsung Galaxy S8 wordt mogelijk het enige vlaggenschip dat de Koreaanse fabrikant volgend jaar uitbrengt. De Galaxy Note 7-problemen hebben ervoor gezorgd dat Samsung zijn strategie van de voorbij jaren wil veranderen.

Samsung Galaxy 2017
Al sinds 2011 opereert Samsung volgens dezelfde strategie: één vlaggenschip in het voorjaar, een tweede in het najaar. Zo krijgen we steeds in februari of maart een nieuw toestel in de Galaxy S-reeks, gevolgd door een Galaxy Note in augustus of september. Soms zien we daar een kleine variatie op, met extra varianten als de Galaxy S6 Edge Plus in 2015. Volgend jaar zou Samsung echter compleet met deze traditie breken, zo claimt het Koreaanse Newsis.

Galaxy Note 7-vervanging
De fabrikant brengt vanaf 2017 nog maar één vlaggenschip per jaar uit, zo claimt de bron. Het zou een reactie zijn op de Galaxy Note 7-problemen. Het productieschema van Samsung stond volgens bronnen zo onder druk dat het bedrijf niet genoeg tijd had om het toestel adequaat te testen. Door op slechts één vlaggenschip per jaar te focussen wordt er mogelijk intern veel druk van de ketel gehaald. Daarmee wordt de kans op toekomstige problemen een stuk kleiner.

Samsung maakte eerder deze maand bekend dat het de productie van de Galaxy Note 7 volledig heeft stopgezet. Accu’s die spontaan in brand vlogen zorgden voor twee wereldwijde terugroepacties, maar nog altijd leek Samsung het probleem niet te kunnen oplossen. Er gaan al geruchten dat de Note-naam dermate beschadigd is dat er volgend jaar sowieso geen Note 8 verschijnt.

Galaxy S8 varianten
Overigens bestaat de kans dat wel dat Samsung met verschillende varianten van zijn volgende vlaggenschip komt. Zo bracht het bedrijf begin dit jaar zowel een gebogen als een ongebogen versie van de Galaxy S7. Volgens de laatste geruchten heeft het bedrijf komend jaar soortgelijke plannen voor de Galaxy S8. Beide varianten worden waarschijnlijk eind februari 2017 aangekondigd.

Door: Androidplanet