16 augustus de release van de Galaxy Note 7

Release Galaxy Note 7 Nederland

Het nieuwe vlaggenschip van Samsung de Galaxy Note 7 is vanaf 16 augustus beschikbaar voor Nederlandse consumenten. De release voor de Nederlandse markt zou dan precies twee weken volgen op het moment dat het toestel voor het eerst officieel wereldwijd wordt gepresenteerd op het event Samsung Unpacked, dat op 2 augustus zal plaatsvinden.

Samsung Galaxy Note 7
Er doen al flink wat geruchten de ronde over het nieuwste vlaggenschip van Samsung en er is inmiddels ook al veel informatie uitgelekt. Zo weten we dat de Galaxy Note 7 hoogstwaarschijnlijk zal draaien op dezelfde chip als die in de Galaxy S7, maar dan met wat meer werkgeheugen. Ook zien we de Dual Pixel-camera en de 5-megapixelcamera aan de voorkant van de S7 terugkomen bij de Galaxy Note 7. Ook zou het toestel waterdicht worden en voorzien worden van een gebogen Super AMOLED-scherm van 5,8 inch. 

Meer over de Samsung Galaxy Note 7
De Note 7 zou grote gelijkenissen vertonen met de Samsung Galaxy S7. Zo heeft het toestel waarschijnlijk een waterdichte behuizing, waarmee het toestel onder de douche of in de regen gebruikt kan worden. Achterop zit een 12 megapixel-camera met Dual Pixel-sensor. Deze sensor kan snel scherpstellen en schiet bovendien goede foto’s in situaties met weinig licht.

Samsung zou het toestel daarnaast standaard uitrusten met een licht gebogen scherm dat afloopt in de randen. Er is dus geen aparte Edge-variant in de maak. Ook de S Pen is weer aanwezig; de meegeleverde stylus kan dit keer ook gebruikt worden om notities te maken als het toestel op standby staat, dankzij het always on-display waar de Note 7 over beschikt. Met 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte en een 5,7 inch-scherm met QHD-resolutie lijkt het toestel over de beste hardware van het moment te beschikken.

Wil je meer weten over de Samsung Galaxy Note 7?