Previewversie Android N te downloaden en installeren

Android N versie beschikbaar

Google heeft een speciaal Bètaprogramma voor Google N gelanceerd. Gebruikers kunnen hiermee alvast Android N installeren en testen. De officiële previewversie van Android N staat dan ook online. Lees verder hoe je Android N kunt downloaden en installeren.

Android N 
Android N downloaden kan alleen op de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player en Pixel C. Er zijn twee mogelijkheden om Android N te ontvangen als jij één van deze toestellen in je bezit hebt. Heb je deze toestellen niet in bezit, dan zal je helaas nog even geduld moeten hebben. Zodra Google de nieuwe versie Android N gaat uitrollen, zal PHC je hiervan op de hoogte stellen.

Bètaprogramma Android N
Er zijn twee mogelijkheden om Android N te ontvangen. Via over-the-air of je kunt je jezelf inschrijven voor het Android bètaprogramma via deze website. De nieuwe Android N versie is ook voor niet-ontwikkelaars beschikbaar. Via de volgende pagina vind je de juiste bestanden. Voer deze stap alleen uit, als je weet hoe dit moet én als je weet wat voor risico's hieraan gebonden zijn. PHC is niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen aan je toestel.

Notificatie afbeelding

Splitscreen 
Er zijn een paar wijzigingen door Google gedaan ten opzichte van de vorige versie van Android Marshmallow. Waar Android Marshmallow voorheen nog niet de mogelijkheid had tot splitscreen, is deze optie nu wel toegevoegd in Android N. Met de splitscreen mogelijkheid krijgt de gebruiker de optie op 2 apps naast elkaar of onder elkaar te gebruiken. 

Doze
De energiebesparende modus Doze is verbeterd. Grootste voordeel van de verbetering is dat de accu veel langer meegaat. Er is ook aandacht besteedt aan de notificaties. De notificaties zijn in Android N op volledige breedte te gebruiken, waardoor bij bepaalde apps gemakkelijk en snel kunt reageren.

Het gaat in dit geval om een bètaversie, waardoor Android N hier en daar nog wat instabiel kan zijn. Aangezien het hier gaat om een bètaversie, zullen er in de toekomst vast en zeker nog functies aan worden toegevoegd. Gebruik je liever een stabiele versie van Android N, dan adviseren wij je nog even te wachten.

Door: PHC.nl