Officiële naam Android N is Android Nougat

Officiële naam Android N is Android Nougat

De officiële naam van Android N is Android Nougat. Dat maakte Google bekend via Twitter. Welk versienummer Android Nougat gaat krijgen, is nog onbekend. Naar verwachting zal het Android 7.0 worden.

Miljoenen inzendingen
Android N werd eerder dit jaar geïntroduceerd tijdens Google I/O. Na de conferentie riep Google gebruikers op om namen in te sturen. Dat werd massaal gedaan en uiteindelijk was Nougat de populairste naam onder de miljoenen inzendingen. Dat de naam wederom naar een zoetigheid verwijst, komt niet geheel als een verassing. De voorgangers waren namelijk Marsmallow, Lollipop en KitKat.

Nieuwe opties
Natuurlijk brengt Nougat ook een aantal nieuwe opties. Zo kun je twee apps tegelijk tonen door middel van een splitscreenmodus. Deze modus is te activeren door de multitask-knop in te drukken. Daarnaast introduceert Google ook een nieuw notificatiesysteem. Met dit nieuwe systeem worden de notificaties per app gegroepeerd, waardoor het scherm overzichtelijk blijft.

Picture-in-picture
Ook komt Google met een picture-in-picture-modus . Deze functie werkt hetzelfde als de YouTube-app en maakt het mogelijk om video's te verkleinen en verplaatsen, zodat je tegelijkertijd een ander app kunt opstarten. Dit zorgt ervoor dat je een video kunt bekijken, terwijl je ook een aantal mailtjes beantwoordt.

Daydream
Google verdiept zich ook steeds meer in Virtual Reality en daarom is er ook een VR-modus in de nieuwe update verwerkt. Door deze modus wordt het besturingssysteem geschikter voor VR. De VR-modus heeft de naam Daydream gekregen.

Daarnaast introduceert Google een nieuwe set emoji's en een verbeterde energiebespaarmodus. Ook hebben de mapjes een make-over gekregen en een functie die vergelijkbaar is met Apple's 3D Touch.

Naar verwachting wordt Android Nougat volgende maand geïntroduceerd. Wil je de Nougat nu al uitproberen en heb je een Nexus toestel? Dan kun je je hier inschrijven voor de beta-versie.

Door: Dutchcowboys