Samsung Galaxy S8 met minimaal 6 GB werkgeheugen

Meer specificatie bekend van Galaxy S8

We blijven geruchten horen over de nieuwe Samsung Galaxy S8. Dit keer gaat het om de grootte van zowel het werk- als opslaggeheugen van het nog aan te kondigen vlagschip. Samsung lijkt na een geflopte Note 7 vol in te zetten op de nieuwe Galaxy S8.

De laatste tijd komen er veel nieuwtjes naar buiten omtrent de verwachte Samsung Galaxy S8. Nadat het laatste vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant, de Note 7 flopte, zijn alle ogen op Samsung en zijn nieuwe toestel gericht. Eerder gingen er geruchten rond dat de Galaxy S8 maar liefst 8 GB aan werkgeheugen aan boord zou hebben. Dit lijkt vooralsnog een beetje te veel van het goede te zijn. Bovendien bepaalt de hoeveelheid werkgeheugen lang niet altijd de daadwerkelijke prestaties van de smartphone. Dit keer is de verwachting dat de nieuwe Galaxy S8 maar liefst 6 GB aan werkgeheugen aan boord zal krijgen.

De Galaxy S8 zou mogelijk zijn voorzien van maar liefst 256 GB aan opslaggeheugen. Dit is opvallend veel, zeker omdat de Galaxy S7 maar 32 GB aan opslaggeheugen aan boord heeft. Mogelijk worden er meerdere versies van de nieuwe Galaxy S8 uitgebracht waarbij de consument de keuze kan maken in de grootte van het opslaggeheugen. Samsung koos er in 2015 voor om het microSD-slot weg te laten in een aantal smartphones. Dit besluit viel echter niet in goede aarde en daarom lijkt het onwaarschijnlijk dat de Zuid-Koreaanse techgigant volgend jaar een Galaxy S8 zonder SD kaart-slot uitbrengt.

Dubbele camera
Naar verwachting wordt de nieuwe Galaxy S8 in het eerste kwartaal van 2017 gepresenteerd. Er komen al geruime tijd geruchten naar buiten over het nieuwe toestel en deze geruchten beloven vooral innovatie en verbetering. Geruchten zijn echter geen feiten en kunnen daarom het beste met een flinke korrel zout worden genomen. De nieuwe Galaxy S8 zou onder meer beschikken over een dubbele camera aan de achterzijde en in staat zijn om sneller draadloos te kunnen laden.

De vingerafdrukscanner wordt mogelijk vervangen door ultrasonische technologie en ook zou het scherm van de Galaxy S8 maar liefst 90 procent van de voorkant van het toestel beslaan. De nieuwe Galaxy S8 is naar verwachting voorzien van de nieuwe Bixby spraakassistent. Samsung presenteert zijn nieuwe Galaxy toestellen doorgaans tijdens het Mobile World Congress evenement dat jaarlijks rond het einde van februari plaats vindt in Barcelona.

Door: GSMInfo.nl