Nieuwe LG-vingerafdrukscanner komt onder het scherm

LG werkt aan verborgen vingerafdrukscanner

LG heeft een nieuwe vingerafdrukscanner gepresenteerd die onder het scherm geplaatst kan worden. Daardoor is geen fysieke knop voor de scanner nodig.

LG's vingerafdrukscanner wordt geplaatst in een ruimte van 0,03 millimeter onder de glasplaat van een smartphone, en neemt dus vrijwel geen extra ruimte in. Doordat de scanner onder de glasplaat zit is hij bovendien beschermd tegen water en stof, en krasbestendig. Andere vingerafdrukscanners worden naar verloop van tijd beschadigd, maar daar zou dit model geen last van hebben.

Ontgrendelen
Volgens LG heeft de vingerafdrukscanner dezelfde lage foutmarge als gewone scanner. Dat betekent dat je vinger in slechts 0,003% van de gevallen verkeerd gelezen, en dat je dus vrijwel altijd foutloos en direct je telefoon zou moeten kunnen ontgrendelen.

Het grote voordeel van de nieuwe scanner is dat er geen fysieke knop meer vereist is waar de scanner in geplaatst moet worden. Daardoor kan het design van een smartphone compacter gemaakt worden. Zo heeft Apple nu een relatief forse knop onder het iPhone-scherm zitten voor TouchID. Toekomstige iPhones zouden een groter deel van de voorkant met beeld kunnen vullen als de knop verdwijnt.

Vanaf dit jaar
De eerste smartphones met de nieuwe vingerafdrukscanners zouden nog voor het einde van het jaar moeten verschijnen. LG zegt dat het in gesprek is met verschillende fabrikanten die de technologie willen afnemen. Welke fabrikanten dat precies zijn is nog onbekend. Het lijkt in ieder geval aannemelijk dat de opvoler van de LG G5 over de technologie zal beschikken.

Door: Gsminfo.nl