Nieuwe Samsung Galaxy S8 hands-on foto’s

Hands-on foto's Galaxy S8 

De afbeeldingen is de Samsung Galaxy S8 van zowel de voor- als achterkant te zien. Het voorkantvullende amoled-scherm met 4K-resolutie is in volle glorie te zien, waarbij ook de notificatieled voor het eerst in beeld gebracht is. Daarnaast is er geen fysieke home-knop meer aanwezig op het toestel.

Bevestiging ontwerp S8
Dit meest recente lek is ook één van de eerste keren dat we de achterkant van de Galaxy S8 goed te zien krijgen. De foto lijkt te bevestigen dat de vingerafdrukscanner nu definitief achterop het toestel zit. Rechts van de camera zit dan ook een uitsparing waar de scanner in verwerkt zit.

Voorkant Samsung Galaxy S8

Onderkant USB-type C
Ook de onderkant van de Galaxy S8 is op de gevoelige plaat vastgelegd. Uit die foto kunnen we opmaken dat de smartphone een usb-type-c-aansluiting krijgt, met daarnaast een 3,5mm-aansluiting voor koptelefoons. Eerdere geruchten beweerden nog dat Samsung deze poort ging schrappen, in navolging van wat Apple deed met de iPhone 7.

Achterkant Samsung Galaxy S8
 
Ondanks dat de officiële onthulling van de Galaxy S8 pas aan het einde van de maand plaatsvindt is vrijwel alles over het toestel al bekend. Een eerder lek met Samsung Galaxy S8 foto’s toonde het scherm van het toestel al, wat bevestigde dat het vlaggenschip bijna geen schermranden heeft. Ook hier was de fysieke home-knop, zoals we die gewend zijn van Samsung, niet meer te zien.

Processor S8
Onder de motorkap van de Galaxy S8 loopt de Exynos 8895-chipset. Deze octacore-processor is het snelste wat Samsung op het moment te bieden heeft. Het toestel wordt waarschijnlijk bijgestaan door 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagruimte. Ook wordt de behuizing van de smartphone waterdicht, net zoals zijn voorganger, de Galaxy S7.

Galaxy S8 uitgesteld
De Samsung Galaxy S8 ligt pas in de laatste week van april in de winkels, iets later dan verwacht. Productieproblemen met de chipsets en voorzichtigheid van Samsung zouden de belangrijkste oorzaken zijn.

Galaxy S8 renderSamsung heeft de releasedatum van de Galaxy S8 uitgesteld met een week, zo beweert de doorgaans betrouwbare telecominsider Evan Blass op VentureBeat. Het toestel zou nu vanaf 29 april in de winkels moeten liggen. Voorheen spraken bronnen over een release op 22 april. Overigens blijft het vooralsnog bij geruchten, want Samsung zelf moet de smartphone nog officieel aankondigen. Dat gebeurt pas op 29 maart tijdens een Unpacked-event.

In de winkels
Als de bronnen het bij het juiste eind hebben, ligt de Galaxy S8 een maand na zijn aankondiging in de winkels. Dat is relatief laat en het lijkt er dan ook op dat Samsung zijn planning al meerdere malen heeft moeten bijstellen. Het uitstel zou minimaal twee oorzaken hebben, als we Blass mogen geloven.

Via