Montblanc komt met slim horlogebandje

Horlogemerk Montblanc heeft een slim horlogebandje gepresenteerd. De E-strap is van leer, heeft een ingebouwde sensor en kan met alle horloges worden gebruikt.
Dat meldt A Blog to Watch.

De E-strap is een leren band waar een smartwatch-achtig apparaat in de vorm van een soort gesp in verwerkt zit. Het scherm zit daarbij achterop de gesp, waardoor die onderop de pols zit.

phc_mont_blanc.jpg

Zo kan de E-strap in combinatie met traditionele horloges gebruikt worden, die in dat geval normaal aan de bovenkant van de pols zit. De E-strap zou op zijn accu volgens Montblanc zo’n vijf dagen meegaan.

Het apparaat heeft een 0,9 inch oled scherm met 128 x 36 pixels. Middels bluetooth maakt de E-strap verbinding met Android en iOS, om zo notificaties op dat scherm te tonen. Met een trilmotor kan het bandje de aandacht van de gebruiker wekken.

Ook kan met het bandje de camera van de telefoon worden bediend, net als de muziekspeler. Bovendien heeft het bandje een versnellingsmeter en een stappenteller, die met een bijbehorende app gesynchroniseerd zou kunnen worden.

Het bandje van de E-strap is gemaakt van het lichte en stevige koolstofvezel. Los, zonder klok, kost het slimme horlogebandje van Montblanc 250 euro.

bron: nu.nl