PHC Nieuws | Microsoft maakt duim toetsenbord

Microsoft
Microsoft werkt momenteel aan een nieuw touchscreen toetsenbord dat door zijn 'ronde' design zeer geschikt zou moeten zijn voor eenhandige bediening op iPhones.

Het was al bekend dat Microsoft's Word Flow toetsenbord app ook op iOS uitgerold gaat worden en die heeft ook al 'n éénhandige modus maar die ziet er op het nieuwe toetsenbord duidelijk anders uit.

The Verge wist enkele kiekjes van de toetsenbord app in ontwikkeling te bemachtigen. Op een van deze afbeeldingen is het 'eenhandige' ontwerp te zien. De toetsen worden daarbij cirkelvormig onder en naast elkaar geplaatst. Afhankelijk van de gekozen handbediening (links of rechts) wordt het toetsenbord dan links- of rechtsonder in het scherm geprojecteerd. Het toestel kan vervolgens gemakkelijk met één hand vastgehouden worden terwijl de toetsen met de duim bediend worden. De toetsen kunnen vervolgens op de 'ouderwetse' manier ingetypt worden of door middel van te 'swypen'.

MS-TouchKeyboard-Design-aHet 'ronde' toetsen design van het nieuwe Microsoft toetsenbord (afbeelding theverge)

Hoe handig dit in de praktijk werkt zal moeten blijken maar het ziet er wel veelbelovend uit. Probeer het maar eens door je toestel met een hand vast te houden en dan je duim over het scherm te bewegen. Je 'bereikt' dan precies dat deel van het scherm waar in de onderstaande foto het toetsenbord te zien is.

Laten we hopen dat Microsoft dit virtuele toetsenbord niet alleen naar Windows en iOS brengt maar ook Android niet vergeet. Doen ze dat wel, dan denk ik dat er heel snel ontwikkelaars de kop op steken die een variant op Microsoft's 'ronde' toetsenbord voor Android zullen maken... als ze er al niet mee bezig zijn.

bron: mobilecowboys.nl