Meer KPN-klanten voor vast als mobiel abonnement

Groei uitbreiding KPN portfolio voor zowel vast als mobiel

Het aantal KPN-klanten dat zowel vast als mobiel internet afneemt bij de provider is gegroeid. Ruim een derde van de mobiele abonnees heeft ook een vaste aansluiting. KPN kreeg er het afgelopen kwartaal minder nieuwe abonnees bij dan vorig jaar.

Volgens de kwartaalcijfers van KPN heeft 35 procent van de mobiele abonnees ook een vaste aansluiting en 31 procent van de breedbandklanten combineert dat met een mobiel abonnement. In het eerste kwartaal van vorig jaar waren die verhoudingen nog 24 en 20 procent. KPN zag de gemiddelde omzet per huishouden met 5,3 procent stijgen naar 40 euro per maand.

Interactieve tv
In de eerste drie maanden van 2016 kreeg KPN 36.000 nieuwe mobiele abonnees. In totaal zijn dat er nu 3,63 miljoen. Ook kwamen er 22.000 nieuwe breedbandklanten en 53.000 klanten voor interactieve tv bij. Hoewel het klantenbestand blijft groeien, is de groei ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar afgenomen, toen kwamen er 59.000 mobiele klanten bij.

Aan mobiele abonnementen verdiende KPN gemiddeld 25 euro per klant per maand. Dat is een euro minder dan in het vergelijkbare kwartaal vorig jaar en dat komt volgens de provider voornamelijk doordat klanten minder buiten de bundel bellen en internetten.

Innovatieve kopertechnologie
Verder claimt KPN dat de aanleg van glasvezel in combinatie met 'innovatieve kopertechnologie' ervoor gezorgd heeft dat 70 procent van de Nederlandse huishouders nu toegang heeft tot internet met een downloadsnelheid van minimaal 100Mbit/s. Vorig jaar was dat 57 procent volgens de provider.

Hoewel KPN op de consumentenmarkt wist te groeien, werd die groei tenietgedaan door de krimp in de zakelijke markt. De kwartaalomzet van het bedrijf bedroeg 1,69 miljard euro, dat is 3,9 procent minder dan vorig jaar. De winst kwam uit op 568 miljoen euro, vorig jaar was dat 595 miljoen.

Door: Tweakers.nl