Landelijk dekking voor 1,5 miljoen apparaten op Lora-netwerk

Lora-netwerk KPN biedt landelijk dekking  

Klanten van KPN gaan komende tijd in elk geval 1,5 miljoen apparaten aansluiten op het lora-netwerk van de provider. Het lora-netwerk voor het internet-of-things biedt inmiddels buiten landelijk dekking, zo zegt KPN.

Binnen 8 maanden
Komende tijd zal de provider het aantal antennes met lora gaan uitbreiden, om zo een betere dekking te bieden dan de dekking buiten die het nu biedt. De provider heeft de landelijke dekking bereikt binnen acht maanden, iets dat mede mogelijk is omdat door de lage frequentie het signaal vanaf de mast ver kan reiken en dus relatief weinig antennes nodig zijn voor een landelijke dekking. Daarnaast komt de localisatiefunctie komende tijd beschikbaar.

Inmiddels liggen er contracten voor 1,5 miljoen apparaten op het lora-netwerk van de provider. Daaronder zijn onder meer testen met wissels bij Utrecht Centraal en bagage-afhandeling op Schiphol, zo laat de provider weten.

Lora-netwerk is relatief zuinig
Lora is een low-powernetwerk die apparaten weinig bandbreedte biedt en relatief zuinig is voor de accu. Het is niet bruikbaar voor smartphones, maar alleen voor apparaten die een kleine hoeveelheid data willen doorsturen als sensors. Het KPN-netwerk is niet het enige lora-netwerk in Nederland. Ook het Nederlandse The Things Network werkt eraan. Dat gebeurt via antennes bij bedrijven en bij mensen thuis. Het lora-netwerk van TTN is gratis te gebruiken.

Er zijn meerdere soorten low-powernetwerken voor het internet-of-things in ontwikkeling, waaronder sigfox, en narrowband-iot op basis van 4g dat T-Mobile wil gebruiken.

Door: Tweakers