iPhone SE officieel: dit moet je weten

iPhone SE officieel: dit moet je weten

Apple heeft op een eigen evenement de iPhone SE gepresenteerd, zijn eerste 4"-smartphone sinds de iPhone 5s uit 2013. De SE draait op dezelfde A9-soc als de grotere iPhone 6s en beschikt over nfc voor ondersteuning van Apple Pay.

De kleinere iPhone heeft het ontwerp van de iPhone 5s met veel kenmerken van de 6s. Apple heeft de 12-megapixelcamera uit de iPhone 6s in de SE gestopt. De camerasensor heeft 1,22 micron grote pixels en is in totaal 1/3".

De iPhone SE is qua hardware net zo krachtig als de iPhone 6S, en wordt aangedreven door dezelfde Apple A9- en M9-chip. Die laatste houdt je beweging bij en laat je het ‘Hey Siri’-stemcommando gebruiken. Ook is er nfc aanwezig, waarvan onder andere Apples eigen betaaldienst, Apple Pay, gebruikmaakt. Deze dienst is vooralsnog niet beschikbaar in de Benelux.

iPhone SE
Met de iPhone SE wil Apple klanten die tot nu toe een iPhone 5s of ouder hebben overhalen een nieuw toestel te kopen. Sinds 2014 heeft de fabrikant alleen grotere iPhones uitgebracht, maar in 2015 leverde Apple dertig miljoen iPhones met een 4"-scherm. De iPhone 6 en 6s hebben een schermdiagonaal van 4,7", de Plus-versie 5,5".

Het toestel komt op 31 maart uit in enkele landen zoals Duitsland en Frankrijk. Vanaf 29 maart is de smartphone te bestellen in Nederland en zal dus vermoedelijk de week erna uitkomen.

Door: tweakers.nl