iPhone 6 vaker gebruikt om te lezen

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus worden vaker gebruikt om artikelen te lezen, waardoor de iPad minder wordt gebruikt.

Dat meldt de later lezen-dienst Pocket op basis van twee miljoen app-sessies van voor en na de release van de nieuwe iPhones.

Met Pocket kunnen gebruikers artikelen, foto's of tekst opslaan om op een later moment offline te lezen of bekijken. De app wordt met name gebruikt om langere artikelen op te slaan, die gebruikers op een ander moment kunnen lezen.

iPhone 5s-gebruikers met een iPad gebruiken Pocket 45 procent van de tijd op hun tablet en 55 procent van de tijd op hun smartphone. Dit aantal ligt bij de iPhone 6 en 6 Plus hoger. Daar wordt de smartphone respectievelijk 72 en 80 procent van de tijd voor Pocket gebruikt.

Zowel de iPhone 6 als iPhone 6 Plus hebben een groter scherm dan de iPhone 5s. Het 5,5 inch-scherm van de iPhone 6 is maar 2,4 inch kleiner dan het 7,9 inch-scherm van de iPad mini.

Video

Daarnaast meldt Pocket dat iPhone 6 Plus-gebruikers 40 procent meer video bekijken dan iPhone 5-gebruikers. Dit gebeurt met name in het weekend.

Ook lezen iPhone 6 Plus-gebruikers 22 procent minder in de ochtend, wat volgens Pocket te wijten valt aan de grootte van de smartphone. Deze zou "tijdens het stilstaan in de metro" niet zo snel worden gebruikt om artikelen te lezen.

Bron:NU.nl