HTC presenteert met UltraPixel-camera nieuw vlaggenschip

HTC blaast vlaggenschip uit

HTC heeft dinsdag zijn nieuwe smartphone HTC 10 uit de doeken gedaan. Het apparaat krijgt een scherm van 5,2 inch en een verbeterde camera aan de achterkant. De opvolger van de One M9 gebruikt een iets hogere qhd-resolutie (2560 bij 1440 pixel) en draait op een Snapdragon 820-chip, net als de LG G5.

Qua ontwerp is de HTC 10 niet heel anders dan zijn voorganger, al is de gebolde achterkant van aluminium wel anders afgewerkt, met geslepen randjes.

De camera, die iets uit de behuizing steekt, heeft een hogere resolutie van 12 megapixel. Wel gaat het nog steeds om een UltraPixel-camera, die met relatief grote pixels veel licht opvangt en dus moet zorgen voor goede foto's in het donker.

De camera kan nu ook 4K-video's schieten en beschikt volgens HTC over een snellere autofocus. Aan de voorkant van de HTC 10 zit een camera van 5 megapixel, die net als de andere camera is voorzien van optische beeldstabilisatie.

HTC heeft zijn Boomsound-speakers vernieuwd. Er is nu een speciale woofer voor de lage tonen een tweeter voor de hoge tonen. Ook kan de HTC 10 geluid in hoge resolutie doorgeven aan een koptelefoon.

Daarnaast is er ondersteuning voor verschillende audiostreamingstandaarden, waaronder Apples Airplay. De HTC 10 is het enige Android-apparaat dat hiermee overweg kan.

De software die wordt megeleverd op de HTC 10 lijkt verder erg op de 'kale' Google-versie van Android 6.0. Enkele apps die HTC voorheen zelf maakte, zoals een galerij- en kalender-app, zijn nu vervangen door Google-varianten.

In Nederland verschijnt het toestel aleen met 4 GB werkgeheugen en 32 GB opslagruimte. Dat kan nog worden uitgebreid met een MicroSD-kaart.

Door: Nu.nl