T-Mobile zet helft van 3G-frequenties op 2100MHz-band in voor 4G

T-Mobile krijgt extra 4G frequenties

T-Mobile zal in Nederland de helft van de huidige 3g-frequenties op de 2100MHz-band inzetten voor 4G. Daarmee wordt de ruimte op het 3G-netwerk krapper, maar is er juist meer capaciteit via 4G, waarmee bovendien hogere snelheden mogelijk zijn.

Downloadsnelheid omhoog

T-Mobile gaat het spectrum in de 2100MHz-band gebruiken als derde frequentie voor carrier aggregation, het stapelen van 4g-frequenties voor meer capaciteit en snelheid. Daarvoor gebruikt de provider al de 900MHz- en 1800MHz-banden. Door het toevoegen van de 2100MHz-frequenties schroeft T-Mobile de maximale theoretische downloadsnelheid omhoog naar 300Mbit/s.

Overzetten van frequenties

In praktijk zal dat vooral neerkomen op meer capaciteit en snelheid op drukke plekken en drukke momenten, zo zegt de provider. De provider zegt dat de vraag naar data over 3G verder afneemt, nu steeds meer smartphones 4G ondersteunen. T-Mobile begint met het overzetten van de 2100MHz-frequenties naar 4G g op 450 masten in negentig dorpen en steden.

T-Mobile deed deze zomer al een test met 4G op de 3G-frequentie in Woerden. Als smartphones willen profiteren van de extra frequenties, moeten ze lte-band 1 ondersteunen. Veel toestellen doen dat, maar sommige smartphones, vooral Chinese, ondersteunen 4G niet op die frequentie.

Door: Tweakers.net