Google Pixel uitgelekt: 4 nieuwe details die je moet weten

Google Pixel nieuwe details uitgelekt

Details van de Google Pixel zijn voortijdig online gezet door een Britse winkelketen. Die geven een vrij volledig beeld van wat het toestel gaat bieden.

Google Pixel details

Officieel worden de Google Pixel en Pixel XL volgende week pas officieel onthuld. De afgelopen weken zijn vele details en specificaties echter al uitgelekt, waarmee we een aardig idee hadden van wat de Android-smartphones gaan bieden. Een nieuw lek van de Carphone Warehouse, dat productpagina’s voor beide toestellen voortijdig online zette, geeft voor het eerst een duidelijk idee van de uniekere aspecten. Zo biedt de webwinkel meer informatie over de ingebouwde Google Assistant en de verbeterde camera.

Google Pixel details Google Pixel details Google Pixel details: 

1. Google Assistant

De foto’s laten zien dat de Google Pixel loopt op een aangepaste versie van Android, waarbij onder andere het homescreen een nieuw ontwerp heeft. Ook de homeknop onderaan het scherm is aangepast. Daarmee kun je namelijk de Google Assistant openen, Google’s virtuele assistent. Deze is ook in nieuwe chat-app Allo te vinden. Je kunt deze ook openen door ‘OK Google’ te roepen.

De Assistant lijkt Google Now te vervangen. Net als die slimme functie leert Assistant van de vragen die je stelt. Waar Google Now echter vrij robotisch oogde en alleen reageerde op simpele vragen, kun je Assistant in menselijke taal toespreken met vragen, om afspraken te verzetten of om reserveringen te maken.

2. Smart Storage en Smartburst

Dat de Google Pixel over een 12 megapixel-camera beschikt, wisten we eigenlijk al. Uit de productpagina blijkt echter dat Google bijzonder trots is op hoe de camera presteert met weinig licht. Met de ‘Smartburst’-functie maak je veel foto’s in weinig tijd, zodat je geen speciale momenten hoeft te missen.

Omdat de Pixel door Google zelf uitgebracht wordt, is er ook uitgebreide integratie met de eigen fotodienst van het bedrijf. Met Google Foto’s kun je je foto’s onbeperkt in de oorspronkelijke resolutie opslaan, zo belooft de productpagina. Voor andere smartphones wordt er nog enige compressie gebruikt, maar Pixel-gebruikers hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Bovendien zorgt de ‘Smart Storage’-optie ervoor dat alleen recente foto’s en thumbnails op je toestel opgeslagen worden zodat er altijd genoeg opslagruimte vrij is.

3. Snel opladen

Net als andere moderne smartphones beschikt de Google Pixel over ondersteuning voor snel opladen. Volgens Google kan het toestel met vijftien minuten opladen weer zeven uur verder. Vermoedelijk wordt de Quick Charge-functionaliteit van Qualcomm hiermee ondersteund.


4. Google Pixel specificaties

De meeste Google Pixel en Pixel XL-specificaties zijn inmiddels al uitgelekt. De Britse webwinkel biedt ons echter een nieuwe bevestiging. Beide smartphones zijn uitgerust met de Snapdragon 821-chip van Qualcomm, 4GB werkgeheugen en 32 of 128GB opslagruimte. Voorop zit een 8 megapixel-camera.

De Google Pixel is uitgerust met een 5 inch-scherm dat een resolutie van 1920 bij 1080 pixels heeft. De accucapaciteit bedraagt 2770 mAh. De Pixel XL biedt een iets groter 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Daardoor is er ook ruimte voor een grotere accu, met een capaciteit van 3450 mAh.

Google Pixel releasedatum

Morgen, dinsdag 4 oktober, worden de Google Pixel en Pixel XL officieel aangekondigd. Op het ‘Made by Google’-evenement worden waarschijnlijk ook de Chromecast Ultra, Google Home en verschillende andere nieuwe producten gepresenteerd.

Door: Androidplanet.nl