Google onthult eerste Pixel-telefoon 4 oktober

4 oktober opvolger van smartphones Nexus-reeks presentatie

Het bedrijf Google heeft maandagnacht uitnodigingen verstuurd voor de aankondiging van de Pixel-smartphones en een website online gezet voor het evenement.

Er gaan al enige tijd geruchten over de Pixel en Pixel XL, zoals de nieuwe Google-smartphones zouden heten. De apparaten zouden schermen van respectievelijk 5 en 5,5 inch hebben. De vingerafdrukscanner zou aan de achterkant komen te zitten, in een behuizing van aluminium.

Naar verluidt worden de Pixel-telefoons fors duurder dan de eerdere Nexus-smartphones, die vaak werden verkocht voor veel lagere prijzen dan concurrerende topsmartphones. De prijzen van de Pixel en Pixel XL zouden meer in lijn liggen met de prijzen die bedrijven als Apple, Samsung en LG rekenen voor hun smartphones.

Ontwerp
Mogelijk heeft Google-zusterbedrijf Nest de Pixel per abuis al laten zien in een tv-reclame die in Nederland is uitgezonden. Daarin is een witte smartphone te zien die nog niet op de markt lijkt te zijn.

Het ontwerp van de tv-smartphone komt overeen met andere uitgelekte foto's die de Pixel en Pixel XL zouden tonen.

Home en Daydream
Mogelijk geeft Google op 4 oktober ook meer details over de fysieke spraakassistent Home en het VR-platform Daydream. Beide producten werden al getoond op de ontwikkelaarsconferentie I/O, in mei, maar het is nog steeds niet duidelijk wanneer de Home en de Daydream-headset van Google zullen verschijnen.

Door: nu.nl