Google Assistant in Allo kan stemberichten ontvangen en begrijpen

Google Assistant in Allo is virtuele assistent

De applicatie Allo van Google bevat een bot in de vorm van Google Assistant, die in staat is stemberichten te ontvangen en te begrijpen. Via de berichtenapp kun je dan bijvoorbeeld het weer opvragen of je agenda raadplegen, zonder dat je daarvoor Allo hoeft af te sluiten.

Chatten met Google Assistant in Allo
Wanneer je straks Google Allo downloadt, een nieuwe berichtendienst van de zoekmachinegigant, dan krijg je ook, mogelijk voor het eerst, te maken met Google Assistant. Dit is Googles nieuwe poging een virtuele assistent neer te zetten. Assistant wordt omschreven als een verlengstuk of zelfs een upgrade van Google Now, de slimme software die je nu al op Android-tablets en -smartphones kunt gebruiken. Je vindt de software in de vorm van een bot in Allo. De bot is daar in staat stemberichten te ontvangen én te begrijpen.

Assistant zal, na het ontvangen, je bericht uitschrijven, zodat je kunt zien of de bot je begrijpt. Daarna zal er gehandeld worden naar de context van het bericht. Zo kun je bijvoorbeeld het weer opvragen of je agenda raadplegen, zonder Google Allo te hoeven verlaten. Ook kun je nieuws opvragen of zoekopdrachten invoeren. De dienst zou binnen enkele seconden zijn werk doen, zonder al te veel vertraging. Mocht een opdracht toch niet helemaal vlekkeloos verlopen, dan zal Google Assistant opnieuw het verzoek verzenden wanneer dat wel kan.

Eerder schreven we al over Google Allo dat er een goede beveiliging aanwezig is en dat het er voorlopig op lijkt dat er géén cloudsynchronisatie is.

Door: Tabletsmagazine.nl