Galaxy S8 mogelijk eerste Samsung met Force Touch scherm

Gaat de Galaxy S8 imponeren?

Samsung introduceert mogelijk de Force Touch technologie met zijn nieuwe Galaxy S8. Volgens betrokken bronnen is het Zuid-Koreaanse bedrijf al bezig met het testen van deze technologie in zijn nieuwe toestellen.

Force Touch technologie

Samsung lijkt de nieuwe drukgevoelige Force Touch technologie in zijn nieuwe Galaxy S8 modellen te willen plaatsen. Als we betrokken bronnen binnen het bedrijf kunnen geloven, is het Zuid-Koreaanse bedrijf ook al bezig met diverse tests rondom het toepassen van deze technologie in zijn nieuwe vlaggenschip. Volgens een anonieme Samsung leverancier zou Samsung overwegen om de Force Touch technologie deels met de Samsung S8 te gaan introduceren, een complete invoering hiervan zou vervolgens binnen 2 jaar moeten volgen. Ook een onderdelenleverancier van Samsung zou gezegd hebben dat de Force Touch technologie 'in de nabije toekomst' naar Samsungs vlaggenschepen zou gaan komen. Dat lijkt nu het meest waarschijnlijk voor de Galaxy S8 te zijn.

Met de komst van Android 7.1 Nougat kwamen ook de zogenaamde app snelkoppelingen. Met deze update kunnen snel handelingen binnen een app worden uitgevoerd, zonder deze app volledig te openen. Deze app snelkoppeling zou kunnen worden geopend met een lange druk op de applicatie. De nieuwe Force Touch technologie zou het makkelijker maken dit soort handelingen in de toekomst te verwezenlijken. De meest populaire toestellen die een vergelijkbare drukgevoelige technologie aan boord hebben zijn onder andere de Apple iPhones, die de technologie sinds het iPhone 6S model inzetten. Ook Huawei zet vergelijkbare technologie in.

Galaxy S8

De kans dat de nieuwe Galaxy S8 gaat verbazen is behoorlijk groot aan het worden. Samsung lijkt alles op alles te zetten om van het nieuwe vlaggenschip een echte spetter te maken. Er komen de laatste tijd erg veel geruchten rond Samsungs nieuwe paradepaardje naar buiten. Na een geflopte Galaxy Note 7 hebben nog steeds veel mensen vertrouwen in het Zuid-Koreaanse bedrijf. Laten we daarom hopen dat de nieuwe Galaxy S8 ons allemaal zal imponeren.

Door: GSMinfo.nl