Galaxy Note 5 krijgt een opvolger, maar welke? | PHC NIeuws

Welke Note gaat de opvolger worden van de Note 5?

De Galaxy Note 5 krijgt een opvolger, zoveel is zeker. Maar wordt dat de Galaxy Note 6, of toch de Galaxy Note 7? Volgens de geruchten het laatste. Ook zou er een designwijziging voor het toestel aankomen. Zegt de term 'Edge' je iets?

Een interessant gerucht is opgedoken in Zuid-Korea, de thuisbasis van Samsung. Het bedrijf zou van plan zijn de nieuwe Galaxy Note niet het cijfer 6 mee te geven, maar 7. De reden daarvoor is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat Samsung het toestel meer in lijn wil brengen met de Galaxy S7. Bij een release van een toestel met het cijfer 6 erin, zou dat consumenten het idee geven dat ze een gedateerde telefoon aanschaffen.

Note 7 Edge?
Behalve de naamgeving gaat er, volgens de geruchten, nog iets anders veranderen aan de Note-serie. Zo zou de serie namelijk de gebogen schermranden krijgen die hun intrede deden bij de vorige generatie Galaxy S. Daarmee zal de naam van de nieuwe Galaxy Note waarschijnlijk Samsung Galaxy Note 7 Edge worden.

Wanneer dit toestel precies gaat uitkomen is nog een beetje onduidelijk. Vorig jaar werd de nieuwe Note 5 aangekondigd op 13 augustus. De jaren daarvoor kwam de fabrikant steeds in september met een nieuwe Note. Daarmee zat het bedrijf echter naar eigen idee te veel in het vaarwater van Apple, dat elk jaar in september een nieuwe iPhone aankondigt. Het zou daarom ook zomaar kunnen dat we al begin augustus kennis kunnen maken met een nieuwe Note.

Door: GSMinfo.nl