Wie bepaalt dadelijk je homescreen van je iPhone?

iPhone van de zaak? Vanaf iOS 9.3 bepaalt de beheerder hoe jouw homescreen eruit ziet

Er komen in iOS 9.3 nieuwe functies aan op het gebied van Mobile Device Management. Als je een iPhone van de zaak hebt, dan kan een beheerder voortaan bepalen welke apps jij mag gebruiken en hoe de indeling van jouw homescreen eruit ziet. Ook kan een beheerder bepalen welke mappen en snelkoppelingen er op het homescreen staan.

De wijzigingen zijn te vinden in een document op de website van Apple. Als de iPhone is ingesteld door een beheerder, kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om een app een permanente plaats in het dock van het toestel te geven. Op deze manier staat je werkmail bijvoorbeeld altijd op het eerste scherm. Deze kun je als gebruiker niet zelf verplaatsen. Ook wordt het mogelijk om lijsten te hanteren van apps die wel en niet binnen een organisatie gebruikt mogen worden. De beheerder kan de notificatie-instellingen van deze apps ook aanpassen.

iPhone

Standaard apps verbergen in iOS 9.3
Het uitbreiden van de mogelijkheden van Mobile Device Management maakt het (met wat moeite) ook mogelijk om de standaard-apps van Apple te verbergen. Je iPhone moet hiervoor wel in de supervised-modus staan, wat dus niet voor iedere gebruiker standaard het geval is. De beheerder moet hiervoor Apple Configurator 2.2 gebruiken, dat momenteel in betafase beschikbaar is. De beheerder moet daarbij de iPhone eerst instellen en aan de Profile Manager toevoegen.

Door: iculture.nl