Eerste indruk PHC: Samsung Galaxy Note 7

De Note 7 als nieuwe krachtpatser!

Samsung heeft deze week in New York haar nieuwe vlaggenschip onthuld, de nieuwe phablet genaamd de Samsung Galaxy Note 7. Tijdens een bezoek van Samsung aan PHC werd deze nieuwe krachtpatser alvast getoond. Lees hier meer over de eerste indruk van de Note 7. 

De Galaxy Note 5 is nooit uitgebracht in Nederland en de Note 6 slaat Samsung bewust over, om direct met de Note 7 op de markt te komen. Hiermee worden alle twijfels uit de wereld geholpen of er toch nog een Note 6 op de markt komt.

Beeldscherm Note 7
Het beeldscherm van de Note 7 heeft gebogen randen en is voorzien van een Gorilla Glass 5 type. Het beeldscherm is hiermee nog sterker dan al zijn voorgangers! Qua design lijkt de Note 7 op de Galaxy S7 Edge met zijn gebogen schermranden en een glazen achterkant (nu van het nog sterkere Gorilla Glass 5). Een ander groot voordeel is dat het toestel waterproof is. Met de nieuwste USB-C poort, is het toestel nog sneller op te laden dan menig ander toestel!

Galaxy Note 7

De S-Pen
De Note 7 is wederom voorzien van een stylus pen die tevens verder ontwikkeld is. De pen reageert nog sneller dan voorheen en er zijn nu nog meer opties aan toegevoegd. Zelfs als het beeldscherm uitstaat, bestaat er de mogelijkheid om notities te maken. Erg handig als je snel even iets wilt noteren. Door met de S Pen boven het scherm te zweven, kan je nu ook inzoomen of direct teksten vertalen.

Irisscan voor ontgrendelen
Een nieuwe ontgrendelmethode is de irisscanner. Samsung heeft met de Note 7 voor het eerst een irisscanner aan een toestel gekoppeld. Dit is een futuristische, maar toch functionele toevoeging. Met een vingerafdrukscanner en een irisscanner is het toestel voorzien van extra goede beveiliging. Feit is en blijft dat de vingerafdrukscanner iets sneller te ontgrendelen is, maar als het niet om snelheid, maar functionaliteit gaat, dan is de irisscanner erg handig. Samsung heeft in ieder geval laten zien dat het beveiliging van een toestel hoog in het vaandel heeft staan. Binnenkort is de irisscan ook te gebruiken voor betalingen, maar het is nog niet bekend wanneer dit in Nederland mogelijk is.

Al met al, kunnen we dus spreken over een echt top toestel dat de gebruiker nog meer opties biedt! Een luxe krachtpatser die de pre-order lijsten snel zal vullen.

PHC review Note 7
Binnenkort meer over de Note 7 in een PHC review. Wil je nu al meer weten van de Note 7, vraag het ons.