Deze emoji kunnen we verwachten met Android N

Nieuwe emoji in aantocht voor Android N

Android N komt met een batterij aan nieuwe emoji, zo was al duidelijk. Nu weten we welke emoji we straks met het nieuwe besturingssysteem Android N kunnen verwachten. Op Emojipedia, een soort van Wikipedia voor emoji’s, is de volledige lijst met nieuwe emoji te vinden.

Smilies typen door ; ) : ) : D of : P te schrijven is passé. Sinds jaar en dag sturen we emoji’s naar elkaar: kleine, gekleurde tekeningentjes van vrolijke of boze gezichtjes.

Inhaalsslag emoji
Maar er was geruime tijd sprake van een mogelijke ‘spraakverwarring’: Android had een flinke achterstand op iOS. Het is meer dan eens voorgekomen dat iemand via iOS een berichtje verstuurde naar een Android-gebruiker en dat deze laatste dan geen animatie in beeld zag. Waarom niet? Omdat de specifieke emoji uit het bericht van de iOS-gebruiker niet ondersteund werd op Android.

Deze achterstand is inmiddels grotendeels goedgemaakt door Google. Ze ondersteunt Android niet alleen alle welkende emoji’s uit de Unicode Standard, dat geldt ook voor de verschillende kleuren. Al met al zijn er 879 verschillende emoji’s waar je uit kunt kiezen.

Dit zijn de nieuwe emoji’s in Unicode 9.0

Smiley Android N 

Met de lancering van Android N Developer Preview 2 maakte Google bekend dat het nog te verschijnen besturingssysteem Unicode 9.0 ondersteunt. Deze gaat gepaard met 74 nieuwe karakters. Hoewel deze emoji’s zich officieel nog in de testfase bevinden, worden deze waarschijnlijk in juni vrijgegeven.

Naast tientallen nieuwe emoji’s worden ook enkele bestaande emoji’s aangepast. Hieronder zie je een voorbeeld van een aantal van deze emoji’s.

Door: tabletguide.nl