De nieuwe Samsung Galaxy S7 + S7 Edge

De Galaxy S7+ S7 Edge vanaf 11 maart beschikbaar

Samsung heeft op een eigen evenement in Barcelona de Galaxy S7 en S7 edge gepresenteerd. Beide toestellen zijn in tegenstelling tot de S6-serie waterdicht en hebben micro-sd-slots om de opslag uit te breiden.

Spatwaterdicht
De S7 en S7 edge volgen daarmee de Galaxy S5 van twee jaar geleden, die eveneens een spatwaterdicht ontwerp heeft. Samsung geeft beide toestellen een ip68-certificering mee, waarmee ze stofdicht zijn en bovendien onder water kunnen worden gehouden zonder schade.

De toestellen hebben beide een camera met een maximale resolutie van twaalf megapixel. Het is voor het eerst dat Samsung een opeenvolgende Galaxy S-smartphone uitbrengt met een lagere maximale resolutie. Samsung claimt dat de S7-serie betere foto's maakt door het gebruik van 1,4 micron grote pixels, tegenover pixels van 1,12 micron in de S6. Scherpstellen moet bovendien sneller gaan door het gebruik van 'Dual Pixel'-technologie, waarbij elke pixel op de sensor kan worden gebruikt voor de autofocus. Vooral met minder licht moet dat schelen. Voor de camera zit een f/1.7-lens. Dat geldt ook voor de frontcamera, die een maximale resolutie heeft van vijf megapixel.

Extern geheugen
De Galaxy S7 heeft een 5,1"-amoledscherm met een resolutie van 2560x1440 pixels, terwijl de edge met 5,5" een iets groter scherm heeft. Beide toestellen draaien op een Exynos 8 Octa, een octacore met vier Exynos M1-processorkernen op 2,3GHz en vier A53-kernen op 1,6GHz, met als gpu de Mali T880MP12. De telefoon heeft lpddr4-geheugen ter grootte van 4GB. De toestellen hebben een micro-sd-slot voor uitbreiding van de opslag.

Ten opzichte van de Galaxy S6 hebben de S7-toestellen grotere accu's. De S7 heeft een 3000mAh-accu; bij de edge gaat het om een 3600mAh-accu. Samsung claimt bovendien dat het draadloos laden sneller gaat. Het toestel heeft een micro-usb-poort, tegenover de usb-c-aansluiting die inmiddels bij sommige andere high-end smartphones te vinden is.

Samsung levert de S7 en S7 edge vanaf 11 maart in de Benelux. Wie voor 11 maart een pre-order plaatst, krijgt een Samsung Gear VR bril bij zijn bestelling.

Pre-order PHC
Wil je hier meer over weten? Vraag het ons!