Huawei komt met krachtpatser deze zomer

Huawei duwt deze zomer een krachtpatser op de markt.

De Huawei MateBook is een 12-inch hybride tablet die op Windows 10 loopt. Het bijgeleverde toetsenbord doet tevens dienst als beschermhoes. De in metaal uitgevoerde tablet kan optioneel worden geleverd met een styluspen waarmee met grote nauwkeurigheid op de tablet kan worden geschreven en getekend.

Huawei MateBook – specificaties
De Huawei MateBook is in verschillende configuraties verkrijgbaar. De processor is een zesde generatie  Intel Core M, met kernen die tot  3.1GHz zijn geklokt. Er kan naar keuze 4GB of 8GB ram bij worden geleverd. Het opslaggeheugen varieert van 128 tot 512GB. De tablet beschikt over één camera aan de voorkant, met een resolutie van 5 megapixel. De tablet beschikt over een usb type-c ingang. Daar kan een optioneel dock met meerdere ingangen aan worden gehangen. Dat kan los worden bijgekocht. De tablet biedt twee speakers met dolby audio. Optioneel kan een headset bij worden gekocht met active noise cancellation. De tablet heeft verder een dual microfoon, een vingerafdrukscanner aan de zijkant, WiFi ac en Bluetooth 4.1.

Huawei-MateBook-met-pen
Huawei levert de zeer strak uitgevoerde MateBook in twee kleuren, zilvergrijs en goud. De tablet is volgens Huawei de dunste Windows 10-tablet die er is, met 6,9 millimeter van voor- tot achterkant. Het gewicht zonder toetsenbord is 640 gram. De neplederen cover met ingebouwd toetsenbord is in diverse kleuren los bij de tablet te bestellen.

Huawei MateBook – software
De MateBook kan naar keuze met Windows 10 Pro of Windows 10 Home worden geleverd, het besturingssysteem dat Microsoft in de zomer van 2015 uitgebracht heeft. Deze versie van Windows biedt toegang tot de desktopinterface en een speciale tabletmodus, afhankelijk van hoe het apparaat gebruikt wordt.

Huawei-MateBook-met-dock
Je kunt de MateBook uitrusten met diverse accesoires, waaronder het toetsenbord, de stylus en het dock. De MatePen kan 2048 drukniveaus detecteren. Deze stylus kan ook als laser pointer worden gebruikt voor presentaties met de tablet. De stylus kan een maand werken na eenmaal een uur lang volledig te zijn opgeladen. De MateDock biedt usb-, hdmi- en vga-poorten, zodat de tablet met allerlei andere apparaten is te verbinden.

Beschikbaarheid Nederland
Te verwachten valt dat Huawei Matebook rond de zomer van 2016 naar Nederland komt.

Door: Tabletsmagazine.nl