Blackberry ontwikkeld speciale browser voor artsen

Blackberry heeft een speciale browser ontwikkeld waarmee artsen op een veilige manier de data van kankerpatiënten kunnen uitlezen op hun Blackberry Passport-toestel. De browser zal ook uitkomen op andere mobiele platforms.

De software is ontwikkeld in samenwerking met NantHealth, waarin Blackberry eerder dit jaar een minderheidsbelang in nam.

De speciale browser moet artsen helpen bij het snel en accuraat beslissingen nemen over de behandeling van een patiënt. Nu duurt het nog weken voordat er data terugkomt van een biopsie, waardoor er soms beslissingen moeten worden genomen voordat de resultaten binnen zijn, aldus Patrick Soon-Shiong, de ceo van NantHealth, tegen Reuters.

De data wordt volledig versleuteld, zodat niemand bij de gevoelige gegevens kan komen, aldus Blackberry. De browser zal ook uitkomen op een aantal concurrerende mobiele platforms, maar de data wordt in die gevallen wel door de servers van Blackberry beveiligd.

Blackberry presenteerde eind september de Blackberry Passport, een smartphone voor de zakelijke markt met een fysiek toetsenbord en een vierkant 4,5 inch-scherm.

bron: nu.nl