Bètaversie WhatsApp laat je tekst dikgedrukt of cursief versturen |

Bètaversie WhatsApp laat je tekst dikgedrukt of cursief versturen

In de nieuwste versie van WhatsApp is het mogelijk om tekst dikgedrukt of cursief te maken. Ook zijn er diverse kleine verbeteringen doorgevoerd.

WhatsApp tekst nu dik- of schuingedrukt
De afgelopen weken zijn er weer flink wat functies toegevoegd aan WhatsApp. Vanaf vandaag is het mogelijk om stukken tekst dik- of schuingedrukt te maken. Dit doe je door de woorden tussen symbolen te plaatsen. Om iets dikgedrukt te maken, zet je het woord tussen twee sterretjes (*PHC tailored telecom*). Tekst wordt cursief als je het tussen underscores zet (_PHC tailored telecom_). Zoals je in de screenshot hiernaast ziet, worden woorden pas dik- of schuingedrukt zodra je het bericht verstuurd.

Dikgedrukte en cursieve woorden zijn ook in notificaties zichtbaar en tevens wordt de naam van de afzender vetgedrukt. De functie lijkt echter alleen te werken wanneer beide gebruikers de laatste bètaversie van WhatsApp hebben geïnstalleerd.

Eerder deze maand werd het mogelijk om pdf-bestanden te versturen via WhatsApp. Voortaan kun je ook bestanden uit Google Drive als pdf-bestand delen. Vooralsnog worden documenten met een ander bestandsformaat eerst omgezet naar pdf, alvorens je ze kunt sturen.

WhatsApp downloaden
De vernieuwingen worden toegevoegd in versie 2.12.535 van WhatsApp, die via deze link als apk-bestand beschikbaar is. Lukt het toepassen nog niet, dan zal je nog even geduld moeten hebben. De update zal binnenkort via Google Play worden uitgerold.

Door: Androidplanet.nl