Apple event maart 2018

Vandaag, dinsdag 27 maart om 17.00u, was het weer tijd voor een Apple event. De geruchten gingen al even, en de verwachting was dat er een goedkope versie van de iPad geïntroduceerd zou worden. Dat de Apple store in de loop van de dinsdag offline gehaald werd, leek dit gerucht te bevestigen.

Het event werd, verrassend genoeg, niet live uitgezonden. Dit is voor de echte Apple fan misschien wel een beetje afkicken, de meesten zaten voorheen toch enigszins gespannen klaar voor zo’n livestream. Het event vond plaats op de Lane Tech High School in Chicago en was voor het eerst in jaren weer gericht op het onderwijs en educatie.

De nieuwe iPad 2018

De eerste aankondiging was inderdaad een goedkope iPad. Deze 9,7 inch versie is net zo groot als zijn voorganger, maar is wel weer verbeterd. Helaas is Face ID nog steeds niet beschikbaar, dit komt later dit jaar (waarschijnlijk bij het volgende event in het najaar), wel kun je de iPad voortaan ontgrendelen met Touch ID. De iPad gaat in Amerika $329 kosten, dit is hetzelfde als zijn voorganger.

Verdere specs: een 8 Megapixel camera met 1080P HD aan de achterkant, voorin een Facetime HD camera van 1,2MP. De batterijduur kan oplopen tot 10 uur, en de gebruikte chip is de A10 Fusion Chip. Deze kennen we van de iPhone 7 en 7 Plus. Ondersteuning voor LTE en  een 9,7 inch Retina display maken de iPad af. De prijs in Nederland komt uit op €359 en de iPad is vanaf nu (direct na het event) beschikbaar. Uiteraard kun je de nieuwe iPad 2018 ook bestellen bij PHC.

Prijzen en uitvoeringen

  • 32 GB WiFi € 359
  • 128 GB WiFi € 449
  • 32 GB WiFi & 4G € 489
  • 128 GB WiFi & 4G € 579

Alle versies zijn verkrijgbaar in Zilver, Space Grey en Goud.

De iPad is 240 mm hoog, 169,5 mm breed en 7,5 mm dun en weegt 469 gram (WiFi) of 478 gram (4G). Zowel qua formaat als qua prestaties zit de nieuwe iPad tussen de iPad mini en de iPad Pro (10,5 inch) in.

iPad 2018

Pencil

Tijdens het event werd ook duidelijk dat Apple Pencil steeds meer ondersteund wordt, zo ook op de nieuwe iPad. Er komt een voordelige versie van de Apple Pencil, de Logitech Crayon, die 49 gaat kosten (de originele versie komt op 99). De apps van Pages, Numbers en Keynote krijgen een update voor optimale werking. Ook iBooks Author komt beschikbaar op de iPad, waardoor iBooks vanaf nu ook gemaakt kunnen worden op de iPad.

Educatie

Verder is het event uiteraard gericht op educatie, en dat is te merken aan de andere onderwerpen. Zo komt Apple Teacher, een professioneel leerprogramma voor leraren, aan bod, net als Swift. Dit is volgens Apple de snelstgroeiende programmeertaal. Ook krijgen studenten voortaan 200GB gratis opslag in iCloud, in plaats van 5GB. Apps als Classroom en Schoolwork worden breder ondersteund, en wordt het met de Pencil mogelijk om via Augmented Reality bijvoorbeeld een kikker digitaal te ontleden.

Het event wordt afgesloten met verschillende filmpjes van kinderen, die schattig zijn en leuke verhalen vertellen over hun leraren. Dit event was dus vooral gericht op onderwijs. Maar zakelijk is een iPad ook ideaal om te werken. Ben je benieuwd wat de iPad voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.