Android Nougat versienummer is 7.0

Bekendmaking van de nieuwe Android N versie

Nadat gisteravond bekend werd gemaakt dat de nieuwste Android-versie Android Nougat gaat heten, was het nog onduidelijk welk versienummer de software krijgt. Google maakt bekend dat Android 7.0 Nougat de volledig naam is.

Android Nougat versienummer is 7.0
In een korte video is te zien hoe het beeld van Android Nougat in de voortuin van het Google-hoofdkwartier wordt onthuld. Nadat Google eerder dit jaar de bètaversie van Android N beschikbaar maakte, vroeg het bedrijf tijdens Google I/O 2016 aan de wereld om een passende naam te vinden voor de nieuwe Android-versie. Uiteindelijk is het dus Android Nougat geworden.

Dit brengt Android 7.0 Nougat
De opvolger van Android 6.0 (Marshmallow) brengt diverse vernieuwingen met zich mee. Zo wordt een splitscreenmodus toegevoegd, die gebruikers kunnen activeren om twee apps naast elkaar te draaien. Ook is er een picture-in-picture-modus voor video’s aanwezig en wordt de energiebesparende functie Doze verbeterd. De functie wordt sneller ingeschakeld, waardoor de accuduur van smartphones verbeterd wordt.

Daydream
Daarnaast worden notificaties flink verbeterd en zit er een virtual reality-modus ingebakken, die Android Nougat geschikt maakt voor Daydream. Misschien wel de handigste verbetering is dat beveiligingsupdates met Android Nougat op de achtergrond worden gedownload en geïnstalleerd. Dit betekent dat je zelf niet meer de instellingen hoeft in te duiken om updates te installeren, omdat dit automatisch door het systeem zelf wordt gedaan.

Android 7.0 Nougat krijgt later dit jaar een officiële release, maar je kunt nu al met het besturingssysteem aan de slag. Wanneer je je inschrijft voor het bètaprogramma van Google, krijg je Nougat automatisch naar je Nexus-toestel. Je ontvangt automatisch de laatste updates en kan te allen tijde terug gaan naar Android 6.0. Deze versies zijn officieel bedoeld voor ontwikkelaars, zodat zij hun apps klaar kunnen maken voor de officiële release. Gisteravond maakte HTC al bekend welke toestellen sowieso worden bijgewerkt naar Android 7.0.

Door: Androidplanet