WhatsApp krijgt quick replies

Quick replies voor Android WhatsApp

Gebruikers van WhatsApp op Android kunnen binnenkort nog sneller reageren op berichten. De app wordt voorzien van ondersteuning voor 'quick replies'.

WhatsApp beta
Na het installeren van de nieuwste WhatsApp beta kun je direct vanuit de notificaties reageren op binnenkomende berichten. Onder inkomende appjes staat een knop met 'Reply'; druk op die knop, en je krijgt gelijk een invoerveld in beeld. Zo kun je direct een bericht terugsturen zonder dat je heel WhatsApp hoeft te openen.

WhatsApp's nieuwe functionaliteit is vooralsnog alleen beschikbaar in de bètaversie van de applicatie. Die voorlopige versie kan gedownload worden via de Play Store, maar daarvoor moeten gebruikers zich wel eerst geregistreerd hebben. De update heeft versienummer 2.12.560. Om de nieuwe functie te kunnen gebruiken moet je dat wel eerst instellen onder het kopje 'Meldingen' bij de 'Instellingen'.

WhatsApp heeft testversie vrijgegeven in Google Play Store sinds 23 feb 2016. Het was altijd al mogelijk om testversies van WhatsApp voor Android te downloaden via de officiële website van de berichtendienst. Nu heeft de firma deze versies ook in de Google Play Store gezet.

End-to-end encryptie
Daarnaast heeft WhatsApp definitieve ondersteuning toegevoegd voor end-to-end encryptie. Dat betekent dat berichten die je in een groep verstuurd versleuteld worden. Alleen jij en de ontvanger van het bericht zullen de tekst daardoor kunnen lezen. Ook kun je nu meerdere berichten tegelijk selecteren en archiveren of verwijderen.

Wanneer de nieuwe functies beschikbaar zijn in de gewone versie van WhatsApp is nog onbekend. Vermoedelijk volgt de uitrol binnen enkele weken.

Door: androidworld.nl