T-Mobile en Tele2 bundelen de krachten

T-Mobile neemt Tele2 over om zo een geintegreerde telecomaanbieder in de Nederlandse markt te worden. Onder de vlag van T-Mobile gaat de nieuwe entiteit het opnemen tegen het machtsblok van KPN en Vodafone-Ziggo. De overname van Tele2 is onderdeel van de lange termijn investeringsvisie van Deutsche Telekom. Het doel van die visie is om T-Mobile in Nederland nog succesvoller te maken en de Nederlandse telecommunicatiemarkt verder open te breken. 

Het nieuwe T-Mobile beschikt over schaalvoordelen, meer spectrum en meer financiële middelen. Hiermee kan op betere wijze de concurrentie worden aangegaan met het machtsblok dat klanten in haar greep houdt met bundels voor vast en mobiel. Hiermee creëren ze hoge drempels voor klanten om over te stappen, terwijl de prijzen voor vaste diensten jaarlijks worden verhoogd.

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: "Ik feliciteer al onze klanten en iedereen die behoefte heeft aan een beter alternatief. Met deze stap creëren we nieuwe mogelijkheden. Het duo heeft veel te lang vrij spel gehad en ze zijn tot nu toe weggekomen met dit spel met maar één verliezer: de klant. Dat is vanaf vandaag verleden tijd. Niet meer. Nooit meer. Door onze krachten te bundelen met Tele2, kunnen we veel efficiënter concurreren en Nederlandse klanten een alternatief bieden. We zullen nooit stoppen met het doorbreken van conventies en we blijven de sector de komende jaren uitdagen.”

Overname

Met de overname ontstaat een nieuwe sterke speler die geïntegreerde pakketten van vaste en mobiele diensten aanbiedt op zowel de consumenten als de zakelijke markt. Door de groeiende populariteit van deze pakketten bij de consument is het aanbieden van vaste diensten noodzakelijk om een sterke concurrentiepositie te waarborgen. Daarnaast kan T-Mobile de ingeslagen weg naar een unlimited mobiele toekomst vervolgen, waarbij klanten onbeperkt gebruik kunnen maken van het mobiele internet.

Nederlandse consumenten en bedrijven zullen de vruchten plukken van deze voordelen. De nieuwe organisatie zal steeds meer van dit soort voordelen kunnen bieden, omdat het bundelen van de krachten van T-Mobile en Tele2 de concurrentie in de Nederlandse markt vergroot.

T-Mobile heeft een bewezen staat van dienst als voorloper op het gebied van klantinnovaties. Dankzij deze overname kan de nieuwe organisatie haar werk op dit vlak effectief voortzetten en het duopolie verder uitdagen.

De voorgenomen transactie bestaat uit:

  • De overname van 100 procent van de aandelen Tele2 Netherlands Holding BV en haar dochterondernemingen door T-Mobile Netherlands Holding BV.
  • Tele2 Sverige AB, de huidige aandeelhouder van Tele2 Netherlands Holding NV, wordt voor 25% procent aandeelhouder van T-Mobile Netherlands Holding BV.
  • Deutsche Telekom blijft eigenaar van 75% procent van de aandelen T-Mobile Netherlands Holding BV.

De voorgenomen transactie is in afwachting van goedkeuring door de relevante mededingingsautoriteiten.

Partners

  • Anywhere 365
  • Microsoft
  • Nokia
  • Samsung
  • I.X Security
  • HP
  • Airwatch - VMware
  • MaaS360